Twitter Facebook

30 Ocak 2014 Perşembe

DİRİ DİRİ GÖMÜLEN KIZ ÇOCUĞUNA SORULDUĞUNDA

Selam insanlar, mecaz muhabbeti almış yürümüş kuranın dili kullanımı bilinmemekte, insanlar kafayı yemişcesine acayip şeylere inanıyorlar. Bir hayal dünyasında hakikati arıyorlar. Bataklığa düşüyor başkalarının düşmelerine de vesile oluyorlar. Taş üstüne bir taş koymadan ölüp giderek cennete kavuşacaklarını zannediyorlar. Hayır hayır kesinlikle iş onların sandıkları gibi değil!


Neyse :D

Tekvir suresi 8 ve 9'uncu ayet;

8 O diri diri gömülen kız çocuğuna sorulduğunda,
9 Hangi günah yüzünden öldürüldü diye!

Tarihte insanlar kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyorlarmış beyler :D Vay vicdanını siktiklerim ya. Tamam iyi güzelde biz nasıl oldukki lan? Ya da bu kızlarını diri diri gömen toplumların bir yerde soylarının kuruması veya erkek nüfusunun zirve yapması gerekmiyormu? Geçiniz!

Bu arap toplumunda fakirlik korkusuyla yapılmış vakti zamanında ki buna delil olan ayetler var fakat evrensel bir kitaptan bahsediyoruz bu kadar basitmi sanıyorsunuz siz bu işi.


 iza’l-mev’udeti süilet:  “baskı, eziyet sonucu imkânları kısıtlanan; eğitim-öğretimden, iş imkânlarından ve fırsatlarından mahrum edilen, bu nedenle de sıkıntılı, seviyesiz bir hayat sürmek zorunda kalan, ömrü ah-vah ile inim inim inleyerek, feryad-ü figan ile geçen, kız, oğlan ve erişkin herkes” demektir.

Yani asıl dikkat çekilen işin sosyal boyutu. Bu şekilde toprağa gömülüp öldürülen insan sayısı kaç ki lan? Evrensel bir kitaptan bahsediyoruz asıl mesajı da sosyal olarak ötelenen insanlardır.


Tarihe dönüp bakın bakalım kız çocukların ötelenişlerine, okutulmayıp kaderlerine hapsedilişlerine, ikinci plana atılışlarına, insan denen canlının en birincil hakkı olan okuma yazmanın kendilerine öğretilmeyişine.


İşte tanrının dikkatleri çektiği ve ilk hesabını soracağı şeylerden birisi budur. Diri diri gömülen kız deyiminin karşılığı budur. Çünkü bu kızlar ötekileştirilip toplumdan uzaklaştırılarak gerçeği hakikati arama hakları daha en başından ellerinden alınmıştır. Bu kızlar kuranın muhattabı olamamışlardır sırf birileri öyle istiyor diye. Tanrının da haklarını ilk arayacağını söylediği kişiler bunlardır.




2 yorum:

  1. Dediklerin doğdu olabilir çünkü dediğin gibi Kuran evrensel bir kitaptır. Ama geçmişte kız çocukları olduğu zaman onları öldüren insanlar da vardı diye biliyorum. Yani verdiğin ayetler benzer anlamlı olabilir. Yeni yazıları bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Youtube kanalına da gir arada. :)

    YanıtlaSil