Twitter Facebook

6 Mart 2014 Perşembe

TARİKAT VE TASAVVUF 2

Selam millet kesinlikle izlenilmesi gereken bir ultimatom program daha.

http://www.youtube.com/watch?v=Bwtb3fi2V8I&list=UUp7hPzsO6MymihB5KkVH59Q&feature=c4-overview

Fötr şapka ve voltran olaylarına ayrıca bittim :D










6 yorum:

  1. Güzel bir açıklama yapmış Yılmaz bey...Benim şahsi fikrim, sapıklık ve şarlatanlık yapanlar ve onların anlayışı bir tarafa, tasavvuf aslında yunan felsefesinin İslamlaşmış bir türüdür diyebiliriz...En azından başlarda böyle akla ve bilime dayanan bir anlayışken sonrasında hint ve fars kültürünün etkisinde kalarak garip bir şekle girmiştir...Gerçek tasavvufun günümüzde, ancak bilimle ve felsefeyle anlaşılabileceğini düşünüyorum...Fötr şapka olayında imamın davranışı cehalet seviyesini ve partizanlığını gösteriyor zaten...Mevlana ise daha halen kesin şöyledir diyemediğim, hakkında onlarca kötü olayların anlatıldığı bir kişi...Gay'liğinden tut da ajanlığına dair bir sürü söylem var...Şemsin ne ayak olduğu belli değil...Eserine bakılırsa derin manalar var belki şifrelenmiş sembollerle gizlenmiş konulardan bahisler var, ama tam olarak neyi hedeflediği ve insana şirkin dışında ne kazandırdığı belli değil bana göre...İslam dünyasının, tabiin döneminden itibaren fetihlerle birlikte çevre kültürlerden etkilenilerek gelişen beyinlerin bilime felsefeye ve eğitime yönelmesi, atılım yapması garip olmasa gerek...İşte ortaya çıkan tasavvuf ve diğer öğretiler tam da bu dönemlerde çıkmış...Ve bakıyorsun bu başlatan kişiler hep matematik kimya mekanik astronomi vb. bilim dallarına hakim kişiler...Ama ne işse zaman içinde bozuluyor ve kuru bir kabuğa dönüşüyor...Üstelik öyle felsefi ve kuran merkezli fikirler öne sürülüyor ki artık nizamiye medreselerinde rektör seviyesinde olan gazali bu akımın önüne geçebilmek için (tabi siyasilerin isteği üzerine ) aklı ve fikrin kötülüğünü ve sırf kalbi imanın yeterli olduğunu dile getirerek, kaderci bir söylemle itaat etmeyi salık vermiştir...Ve bu zamandan sonra müçtehit yetişmez, o kapı kapandı diyerek Müslümanların akıldan uzak kalmalarını sağlamıştır...İşte çöküş ve içe kapanma taassubun hakimiyeti bu dönemle birlikte başlamıştır...Sonrası malum, arada bir çıkış yapılmaya çalışılmış ama bu perde kaldırılamamıştır...Şirk kuyularının içinde çırpınıp durduk, ne olduğunu bilmeden asırlarca...Kuran ateizme karşı mücadele etmezken, tam tersine gördüğü ve bildiği halde üzerini örten kafirlere ve bildiğinin tersini yapan münafıklara yönelmişken, nedense bu dönemlerde hep halkın nazarına olmayan bir Allahsızlık fikrine karşı savaş mücadelesi sokulmuştur...ALLAHI bilmeyen ve tanımayan dünya üzerinde kim var ? Herkesin adı başka da olsa bir yaratıcıya inanma durumu söz konusu...Ama ona eş koşmak durumu olan şirkin girmediği bir inanç sistemi ne yazık ki dünya üzerinde yok...İşte bu noktada şeytanın sözü yerine gelmiş gibi görünüyor...Doğru yolun üzerine oturarak şirke sürüklemiş durumda insanları...ALLAH akıl fikir ve izan versin de biz düşmeyelim bu bataklığa...

    YanıtlaSil
  2. Mark, forumda ''Noah'' filmi ile ilgili bir şeyler yazdım, senin de görüşünü almak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi izleyelim daha evvel de çok çekildi nuh üzerine film bu sefer ne yapacaklar bir bakalım. Benim nuh konusunda fikrim belli, bana göre nuhun gemisine aldığı ''hayvanlar'' tıpkı zümer suresinde eşeysiz üreme anlatılırken 8 çift hayvan ile kromozomların anlatılması gibi, nuh olayında da bu iş dna'ya vurgu yapıyor. Başka türlü bu konuya bir açıklama getirmek çok zorlama yorumlar haline gelir.

      Sil
  3. Nuh peygamber hakkında düşündüklerini biliyorum, ben filmle ilgili yorum yaptım, çünkü filmde tufan tüm dünyayı vuruyor ve gemiye bildiğin hayvanlar giriyor, bir sahnede mesela yılanlar felan geliyordu. Forumda yazdığımı oku bence, din bölümüne yazdım. Filmin yönetmeni aynı zamanda Black Swan'ın da yönetmeniymiş, Sikkofield'in kitabında Black Swan ile ilgili bir deşifre vardı, bu adamların tek amacı para veya milleti eğlendirmek değil diye düşünüyorum, insanların aklında farklı bir Nuh peygamber portresi çizecekler ve Nuh tufanını gerçek dışı ve mitolojik olarak yansıtacaklar. Forumda ayrıntılı olarak yazdım oraya bir bak bence.

    YanıtlaSil
  4. Ben zaten nuh tufanının geniş kapsamlı olduğunu düşünüyorum o bakımdan eğer film böyle gösterdiyse aynı noktadan bakıyoruz demektir, bölgesel bir tufan olmadığını düşünüyorum ama geriye kalanlar içinde geri kalmış medeniyetler olduğunu düşünüyorum. Nuh'un da eldeki bilgiyi kullanarak bir yön tayin ettiğini, ona inanmayan insanların öldüklerini fakat sonrasında nuhu takip edenlerin soyunun da azıttığını ve bilgiyi sakladıklarını, kafirlik yaptıklarını ve bu kafirlik yapanların eldeki bilgi sayesinde üstünlük kurduklarını ve bu sebeple de peygamberler gelmeye devam ettiğini düşünüyorum. Filmin niyeti açısından bakarsak bu russel crowe uzun zamandır Türkiye'ye sıklıkla gidip gelmekte, neredeyse bütün turizm bölgelerimizi gezdi herif, hatta fethiye'ye dahi geldi. Baya baya bir gözlemde bulundu ve hale gelip gitmekte hatta yanılmıyorsam cem yılmazı bir projeye ikna etmiş. Açıkçası merak ediyorum ne tarz bir film düşünüyor. Bu noah filminde o da oynamış. Kanka ben kötü niyetle çekilmiş bir film olduğunu sanmıyorum, hayvanlar sembolik anlatım olarak anlatılmaya devam ediyor, aklını çalıştıran gerçeği görür paşam. Yine de filmi izlemekte fayda var erken konuşmayayım, ama ben gerçekten filmlerin çoğunda kötü niyet olduğunu düşünmüyorum sadece herkesin kendi felsefesini sembolik bir şekilde savunduğunu düşünüyorum. Bir çok şeye özendirebilir filmler insanları bunların hepsine ok. Fakat şeytanların insanlar üzerinde bir etkisi yoktur!!! İnsan aklını çalıştıracak, bununla yükümlü.

    YanıtlaSil
  5. Kötü niyet olduğunu düşünmüyorumdan kastım da kendi içinde yani :D Yoksa kafirlik işte amk. Ama dünyadaki düzenle çelişen bir yanı yok.

    YanıtlaSil