Twitter Facebook

17 Şubat 2014 Pazartesi

TARİKAT VE TASAVVUF

Selam faydalı olacağını düşündüğüm bir video paylaşıcam.





Bir iki kendi düşüncemi eklemek istiyorum bazı noktalar ile ilgili.

- Nama cennet müjdelenmemesi ve hesaba çekilme: Çünkü cennet ve cehennem aynı zamanda birer kavramdır. Yaşayan hiçbir insan bundan muaf olamaz, eline kaynar su dökülür bu bile cehennemdir yani hesaba çekilmedir. Buradan sorgulamak için sana bir fırsat doğar. Elindeki kıytırık yanıktan onun ilk acısı, hafiflemesi, iyileşme evresi, ağrı dönemi vs... hepsi bir hesaba çekilmedir. Sadece ölürken hesaba çekilme diye birşey yok, eğer bilirsen zaten sürekli olarak hesaba çekiliyorsun sadece siklemeden devam ediyorsun.

- Tasavvuf ayrı bir dindir. Kuran ile çelişkileri saymakla bitmez. Bir kere tasavvufun olabilmesi için ilk yol reenkarnasyon denen zavazingonun olması zorunluluğudur ki kuran bunun olmadığını bu sanrının insanların daha evvel yaşamış olan insanlara ait olan ''hafıza hücrelerini'' solunum veya sindirim yolu ile edinmeleri olarak kehf suresinde açıklar. 

En önemli ayrıntı ise ruh diye birşeyin olmamasıdır. Ruh denen şey bir bilgidir. Cebrail örneğin Allahın bilgisiyle onarımıdır. Bir mantık bataklığı içinde saçma sapan yeni bir din kurup bunu da sağdan soldan çaldıklarıyla harmanlayarak kuran'ı buna malzeme yapmaya çalışmak, akıldan uzak, kuran tahlilinde; kuranın sana izlemeni söylediği yolu sallamayarak ve yüzeysel bir yaklaşımda bulunarak yanisi kuran çalışmayarak! Zaten açıklanmış olan şeye hadi ya sen beceremedin ben yaparım bu işi deyip Allah'a şirk koşarak yorum getirmektir.

Benim delirdiğim asıl kısım budur. İnsanların kuran'ı yorumlamaları. Kuran asla ve asla yorum yapamayacağını söylüyor. Sadece aklını merkeze alarak iman edebilirsin etmiyorsan siktir git bulaşma, zaten faydan yok bari zarar verme ibine diyor. 

Özetle asıl demek istediğim kuran tefsiri diye birşey yapan kişi kendi arzu ve isteklerini size dayatıyor demektir. Kuranın yanlızca tebyini yapılır. Bu da zannlarla değil, zaten hali hazırda sunulmuş olanı tespit edip, delillerini gözünün içine içine sokarak paylaşmakla mümkündür.

Ama sen delilleri görmücem diyorsan zaten siktir git şeftaliye tap. Son olarak kılavuzu karga olanın burnu boktan çıkmazmış. Der giderim.


(Bakara 120)

Ve sen onların dinlerine/yaşam tarzlarına uymadıkça Yahûdiler ve Nasara/ Hristiyanlar senden asla hoşnut olmazlar. De ki: “Şüphesiz Allah’ın kılavuzluğu, kılavuzluğun ta kendisidir.” Ve eğer bilgiden sana ulaşan şeyden sonra bunların boş ve iğreti arzularına uyarsan, senin için Allah katından herhangi bir yakın olmaz, herhangi bir yardımcı da olmaz.

(Fatır 5-6) Ey insanlar! Hiç şüphesiz, Allah’ın yapmak için verdiği söz gerçektir. Onun için bu basit dünya yaşamı sizi aldatmasın. Ve sakın o aldatıcı, sizi, Allah ile aldatmasın. Şüphesiz o şeytan, sizin için düşmandır. Onun için siz de onu düşman edinin. Şüphesiz şeytan kendi taraftarlarını alevli ateşin ashâbından olmaları için çağırır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder