Twitter Facebook

12 Nisan 2014 Cumartesi

TUR DAĞI, İSRAİLOĞULLARI, MUSA (EKLEME YAPTIM)

Selam dostlar, beyler kafam hakikaten taşak gibi bu baya süreceğe benziyor çünkü tamamıyle dengem bozuldu son gördüklerimden sonra.

Geçen gün paylaştığım yazıdaki tezimi biraz daha güçlendiricem ama herkes görmeyecek biliyorum bunu. Siz görsenizde görmesenizde bu budur beyler. Bu kodumun dünyasında üzerine binbir tane terane dönen olaylar budur. Cerndeki shiva heykelinin de nedeni budur, vatikandaki kozalak (pineal gland) heykelinin de nedeni budur amk. Önce resmi vereyim ve başlayalım.


(Kasas 29-30) Artık Mûsâ süreyi doldurup ailesiyle/yakınlarıyla yola çıkınca, dağ tarafından bir ateş hissetti. Ailesine, “Benim size bir haber getirmem için siz bekleyin; ben bir ateş hissettim. Yahut ısınırsınız diye o ateşten bir parça getiririm” dedi.

Sonra oraya vardığında o bereketli toprak parçasındaki vâdinin sağ tarafından, bir ağaçtan seslenildi: “Ey Mûsâ! Hiç şüphesiz ki Ben, âlemlerin Rabbi Allah'ın ta kendisiyim! 

(bu kısmı geçen yazıda anlattığım için bulaşmıyorum görmeyen bir önceki yazıya bakıversin)


Gelelim ''tur dağına''.

(Bakara 63) Hani bir zamanlar Biz, sizden, “Allah'ın koruması altına girmeniz için verdiğimiz şeyi kuvvetle tutun ve içindekileri hatırınızdan çıkarmayın!” diye sağlam bir söz almıştık ve sizin üstünüzü; seçkininiz Mûsâ'yı Tûr'a/dağa yükseltmiştik/çıkarmıştık.


Demin gördünüz dimi musa'ya nereden seslendiğini o halde musanın çıktığı tur'da yine aynı anlatımın içinde yer alıyor. Maddi anlamda da bir dağ'a çıkmış mıdır orasını bilmiyorum ancak bu tur dağı efsanesi tam bir kolpa.

“Tur-i Sina, Musa Dağı ya da Harea Dağı olarak da bilinir, Arapça Cebel Musa, İbranice Har Sınaı. Mısır’da Sina yarımadasının ortagüney kesimindeki Sinaü’l-Cenubiye [Güney Sina] ilinde granit doruk (2285 m)”. Sina Dağı Yahudi tarihinde tanrısal vahyin indiği yer olarak kabul edilir, Tanrı’nın burada Hz. Musa’ya görünerek ona On Emir’i verdiğine inanılır (Çıkış 20; Tesniye 5). ( …) İ.S 530’da dağın kuzey eteğine Katherine Manastırı kuruldu. Günümüzde Sina Bağımsız Rum Ortodoks Kilisesi’ne bağlı birkaç kişinin yaşadığı bu manastır, bir olasılıkla dünyanın aralıksız kullanılmış en eski manastırıdır. Bugün British Museum’da bulunan 4. yüzyıldan kalma Yunanca Kodeks Sinaitikos gibi pek çok eski yazmayı içeren kitaplığı, Kitab-ı Mukaddes metninin yeniden yazılmasında paha biçilmez bir kaynak olmuştur.”[74]

Ne alaka amk.

(ARAF 142) Ve Mûsâ ile otuz geceye sözleştik ve süreyi bir on gece ile tamamladık. Böylece Rabbinin tayin ettiği vakit tam kırk geceye tamamlandı. Ve Mûsâ, kardeşi Hârûn'a, “Toplumum içinde benim yerime geç, ıslah et ve bozguncuların yoluna uyma!” dedi.

143 Ne zaman ki, Mûsâ, belirlediğimiz vakitte geldi ve Rabbi o'na söz söyledi. Mûsâ, “Ey Rabbim! Göster bana Kendini de bakayım Sana!” dedi. Rabbi o'na dedi ki: “Beni sen asla göremezsin, velâkin şu dağa bak, eğer o yerinde durabilirse, sen de Beni göreceksin.” Daha sonra Rabbi dağa tecelli edince onu paramparça ediverdi, Mûsâ da baygın olarak yere yığıldı. Ayılıp kendine gelince de, “Seni tenzih ederim, Sana döndüm; tevbe ettim ve ben inananların ilkiyim” dedi.


Bak şimdi musa 40 gece eğitim sürecine alınıyor. Allah ile musanın sözleştiği yer neresiydi? Zaten kendi kafasının içinde dönüyor olaylar. Sonra musa Allah'ı görmek istiyor artık üçüncü/akıl/gönül gözüyle mi yoksa dıştaki 2 gözüyle mi ben bilmem. Neyse Allah öyle birşey olmaz diyor. Sonra da örnek veriyor özellikle dağ ile anlatıyor ki anlayın tur dağının ne olduğunu diye. Hangi dağ musa Allah ile konuşurken paramparça olmuş amk hani nerede kalıntılar? 

Dikkat edin bak Allah dağ'a tecelli edince musa güm bayılıyor. Yani bu demektirki musanın hafazası, aklı, beyni, varlığı bunu kaldıramıyor ve bayılıyor. Sonra da anlıyorki böyle birşey mümkün olamaz. O ancak doğadaki evrendeki kanıtlarıyla insanın kendi enfüslerindeki kanıtlarla tanınabilir, bilinebilir.

(ENAM 103) Gözler O'na erişemez, O ise gözlere erişir; O, çok armağan sahibidir, her şeyden haberlidir.

(Tur 1-2-3) Tur'a andolsun, Satır (satır) dizili kitaba, Yayılmış ince deri üzerine. 

Bu ince deri ile kast yine beyin değilse yine beni sikin amk ben kabulüm. Kitabın indirildiği yerleştirildiği yer de kalptir. 


(Bakara 93) Ve hani Biz sizden, “Size verdiğimiz Kitab'ı kuvvetlice alın ve dinleyin” diye sağlam söz almış ve sizin üstününüzü/ seçkininiz Mûsâ'yı Tûr'a yükseltmiştik/ çıkarmıştık. Demişlerdi ki: “Dinledik ve isyan ettik/iyice sarıldık.” Ve gerçeği bilerek reddetmeleri yüzünden altının ilâhlığı kalplerine içirilmişti. De ki: “Eğer inananlar iseniz, inancınızın size emrettiği şey ne çirkindir!”


(NİSA 154) Ve söz vermeleri ile birlikte üstlerini/ en değerlilerini/Mûsâ'yı Tûr'a yükselttik. Ve onlara: “O kapıdan boyun eğip teslimiyet göstererek girin” dedik. Yine onlara: “Tefekkür/kulluk gününde sınırları aşmayın” dedik.

Bu kapı gate olayı da efsane zaten. Ne anlatılıyor pek anlamadım ama var bir işler. Tur beyin ile ilgili olduğuna göre bu kapıda musanın ilettiği bir bilinci doğru yolu anlatıyor olsa gerek. Yaptıkları ayinlere bakılırsa bunlar sınırların amına koyuyorlar.

(TAHA 80) Ey İsrâîloğulları! Sizleri düşmanınızdan kurtardık ve tur dağının sağ yanında size söz verdik/dağın sağ yanını size buluşma yeri olarak belirledik. Üzerinize de kudret helvası ve bıldırcın/bal indirdik. 



DÜZELTME VE EKLEME YAPILAN KISIM


Birçok test sonucunda, beynin sol lobunun, konuşma, matematiksel işlemler, diziler, sayılar ve analiz gibi konularda çok üstün olduğu, mantıklı ve doğrusal çalıştığı tespit edildi. Araştırma sonuçları beynin sağ lobunda da, ritim, hayal kurma, renkler, boyut, hacim, müzik gibi fonksiyonların icra edildiğini ortaya koymaktadır. Beynin sol tarafı bilgiyi mantıklı ve doğrusal olarak işlemekte, sağ lob ise artistik tarafı oluşturmakta, detaydan çok resmin bütünüyle ilgilenmekte ve bilgiyi şekil ve hayal gücüyle işlemektedir.

Sağ lobun duygular ve hayallerin etkisinde olduğu ve fotoğrafik, yani bütünsel öğrendiği ortaya çıktı. Bu yüzden bilgiyi sıra ile işleyen sol lobun aksine sağ lobun öğrenmede çok daha hızlı ve etkili olduğu anlaşıldı.. Ayrıca, insanın mucitlik ve üretkenlik kısmı sağ lob fonksiyonları arasında yer almaktadır. Sadece sol lobu gelişmiş olan ve bu lobu iyi kullanan insanların üretken düşünebilmesi için sağ loblarını da geliştirmeleri gerekmektedir. Öğrendikleri konular ve formüllerden yeni şeyler üretebilmeleri için beynin sağ lobunu da işin içine katmaları gerekmektedir.

Beynin her iki lobu birbirini tamamlayan fonksiyonlara sahiptir. Her iki lob arasında yoğun sinir lifinden oluşan “korpus kallosum” ağ demeti bulunur. Bu ağ, beynin sağ ve sol lobu arasında sürekli bilgi alışverişinin yapılmasını sağlayan bir köprüdür.

Sağ beyin yaratıcılığı, duygusallığı, seslere ve renklere, hayal gücüne, sezgilere ve soyut algılamalara daha yatkın çalışırken; sol beyin mantıklı, sistematik ve analitik düşünmeye, yazı ve sayılara, ölçme değerlendirme ve eleştirmeye daha yatkın olarak çalışmaktadır.
Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/210697-beynin-sag-ve-sol-yarim-kureleri-ne-ile-ilgilidir.html#ixzz2yexJPRh0


TAHA 80'i bir daha oku adamım bir değişiklik var mı? Beyin ikiye bölünmüştür öyle değil mi? İşte Allah'ın israiloğullarına tur dağının sağ yanında verdiği söz ile anlattığı budur lan. Aga bu kadar delil var iken TUR dağını eşeğin zikinde arayanlar aramaya devam etsinler ne diyim.






7 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ben de unuttum ya. :D Sabah mı ne yazmıştım niye silmişim ki. :D

    YanıtlaSil
  3. Geri zekalı kafir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavrum sen uzak dur belliki dna'nda kalıtsal olarak miras kalan genetik bir embesillik var, bu yüzden boyunu aşan tefekkürlere kalkışma sakince yaşa ve öl. Bu ağır mevzular senin benliğini aşacak boyutta, şu halinle bir şey anlamana pek imkan yok önce biraz git çalış, sonra gel beraber tefekkür edelim. Ama bu sığ beyin yapısı ile mutfaktan su alma emrini dahi beyninin sana uygulatabilmesine şaşırdığımı söylemeliyim.

      Sil
  4. Böyle bakış açılarına islam aleminin ihtiyaci var. Helal sana.

    YanıtlaSil
  5. Aslında içeriğin zahiren güzele benziyor bir de ilgi çekici ama Kuran gibi bir meseleden bahsederken birazcık daha kibar olup küfrü bıraksan mutlu olurum

    YanıtlaSil