Twitter Facebook

30 Nisan 2014 Çarşamba

ALLAH'IN YARATIŞI, KARİAH/GATE/KAPI, SUR

Selam insanlar Allah'ın yaratışı konusunda biraz sesli düşünücem dileyen dinleyebilir.


Bu konuda eldeki ilk net veri Allah'ın herşeyi hak olarak ve gerçek olarak yarattığıdır. Ok peki bu gerçeklik nedir? Bunun tanımı nasıl yapılır? Yani herşeyin hak ve gerçek olması bizim dış dünya olarak algıladıklarımızın  merkezinin, beynimiz olmasına engel teşkil eder mi? Diyeceğim aslında Allah'ın bilgi kodladığı merkez beyinler olamaz mı? Yani bu teoriye göre hepimizi bir monitör/yansıtıcı gibi düşünebiliriz. Sadece gözlerden bahsetmiyorum tüm varlığımız bir yansıtıcı görevi görüyor olamaz mı. Şu an karışık durduğunu biliyorum yazı ilerledikçe açıcam konuyu. Şimdi şöyle düşünelim biz doğduk yaşıyoruz ve fiziki yasalara tabiyiz. Biz öldüğümüz zaman bu dış dünya yok mu oluyor, hayır devam ediyor öyle değil mi. Şu halde bu bizim kıyametimizdir, bizim dağlarımızın(beynimizin) yün gibi olmasıdır. Allah ne diyor Kuran'da ''iyi biliniz ki sistemler kurma ve yürütme ancak Allah'a aittir''. İşte biz öldüğümüz zaman bu şeyden yoksun kalıyoruz. Neyse girizleyelim aktarması o kadar zor bir konu ki kendimi sikesim var şu anda.


(Karıah/kapı/gate suresi)

1 Kâriah!

2 Nedir o kâriah?

3 Kâriah’ın ne olduğunu sana ne bildirdi?

4 O gün, insanlar, darmadağın pervaneler gibi olurlar. 5 Dağlar da atılmış renkli yün gibi olur.

6 Ve hemen kimin tartıları ağır basarsa, 7 işte o, hoşnutluk veren bir yaşayış içindedir. 8 Tartıları hafif gelen kimse ise, 9 işte onun anası uçurumdur/derin bir çukurdur. 10 Onun ne olduğunu sana ne bildirdi?

11 Kızgın bir ateş!


Vurgu üstüne vurguyu görüyorsunuz dimi. Ben bu surenin ilk anlamının kıyameti anlattığını ikinci anlamlarının ise içeriği hakkında bilgi verdiğini düşünüyorum. Karıah: Kapı-kapı çalan anlamlarına sahip bir kelime. Peki pervaneler gibi olurlar ne demek? Bana bir dönüşümü/değişimi anlatıyor bu sözcük kelebek etkisi filmindeki gibi. Ama tabi oradaki gibi fantaziye kaçan bir garabet yerlerde uyanma durumu değil bu. Bir plan dahilinde ve Kuran'da planın anlatıldığı şekilde. Bu nedenle buradaki pervaneler gibi olurlar ahiret evrenindeki yaratışın anlatımı ''dağların atılmış renkli yün gibi olması'' Kuran'a bütün bakarak ve işin ilmi yönü araştırılarak üzerinde saatlerce tefekkür edilmesi gereken bir örnekleme çünkü ben burada dağların yine beyine yüklenecek bilgiden önceki durumu anlattığını düşünüyorum yani o gün beyinler böyle olacak. Sur kavramı da aynı şekilde beyindeki birşey olsa gerek, bilgi oraya üfleniyor. Bizim fiziki yasalar dediğimiz ve hepimizin gerçek olarak algıladığımız bu şeyler tam bu noktadan başlıyor bana kalırsa. Nasıl aktarsam bilmiyorum ama şöyle birşey diyebiliriz herhalde;


Bizler bu sistemi, yasaları vs..yi verilen bilgi ile algılayabiliyoruz, bilgi gidince biz de ölüyoruz. 

(zümer 68) ve sûra üflenmiştir de allah'ın dilediği hariç, göklerde kim var, yerde kim varsa çarpılıp yıkılıvermiştir. sonra ona başka bir daha üflenmiştir de onlar kalkmışlar karşıda bakıp duruyorlar.


Nereye üfleniyor abi? Bilgi nereye veriliyor? Bizim vücudumuz sinir ağıyla örülü hepsi beyine iletiyor da öyle hissediyoruz, bütün mevzu beyinde dönmüyormu zaten. Yani uyarılan beyin ise Allah'ın temel idare merkezi de gayet beyin olmalıdır. 

Şimdi konuya müdahil hakka suresine geçelim. Bu aşamada biraz daldan dala yapıcam başka çarem de yok.

Gerçekleşecek olan!

“Gerçekleşecek olan” nedir?

“Gerçekleşecek olan” nedir, siz tam olarak bilemezsiniz. (zaten bu yüzden deliriyorum)

Semud ve Ad (toplulukları), kâria’yı yalan saydılar.

Bu yüzden Semud (halkı), korkunç bir sesle helak edildi.

Ad (halkın)a gelince; onlar da, uğultu yüklü, azgın bir kasırga ile helak edildiler.

Şimdi onlardan hiç arta kalan (bir şey) görüyor musun?....................


--------------------------------------------------------------
Gerçek şu ki, su taştığı zaman, o gemide biz sizi taşıdık;

 Öyle ki, onu sizlere bir ibret (hatırlatma ve öğüt) kılalım. 'Gerçeği belleyip kavrayabilen' kullar onu belleyip-kavrasın.'
---------------------------------------------------------------

Bu gemi mevzusunun da ikincil anlamlarına dikkat çekiliyor kutu içine aldığım ayetlerin sonunda. İnsanlar aklıyla fırtınayı kontrol altına alıyorlar. Allah'ın gemide onları taşıması, 2 denizi beyin olarak kabul ettiğimizde kulunu/kullarını aklen doğruyu yapmaya iletmesidir.


Şimdi biraz kehf suresine dönmek zorundayım.

60 Ve bir vakit Mûsâ, delikanlısına: “Ben iki bilgin kişinin/iki denizin toplandığı yere varıncaya kadar durmayacağım yahut senelerce gideceğim” demişti.

61 Bunun üzerine “iki bilgin kişinin toplandığı yer”e vardıklarında ikisi de bunalımlarını/sıkıntılarını terk etti. O zaman bunalım/sıkıntı, bilgin kimse yardımıyla yok olup gitti.

62 Bu şekilde geçtikleri zaman Mûsâ, delikanlısına: “Getir kuşluk yemeğimizi, gerçekten biz bu yolculuğumuzda yorulduk” dedi.

63 Delikanlı: “Gördün mü/ hiç düşündün mü? O Kaya'ya sığındığımız vakit doğrusu ben bunalımdan/ sıkıntıdan kurtuldum, onu söylememi de kesinlikle bencilliğim engelledi. Bunalım/ sıkıntı, şaşılacak bir şekilde denizde(beyinde/ doğru düşüncede/ sağ ve sol lobun birlikte kullanılıp değerlendirilmesinde) kaybolup gitti” dedi.


Bakın dostlar bu ''iki bilge'' veya ''iki deniz'' beynin sağ ve sol lobları! Beynin sağ ve sol lobları birbirleri arasında bilgi alışverişinde bulunurlar, toplandıkları yer nedir? Bütün bakabilmektir, işte bilgin kimselerin toplandıkları yer ile kast budur. Gece melatonin salgıladığımız için burada musa ve delikanlı bu geziye sabah saatlerinde çıkmış olmalılar ki musa kuşluk yemeğimizi getir diyor, bu güneşin doğuşundan ortalama yarım saat 40 dk sonraya denk gelir. Yani bir tür tefekkür gezisi bu! Ve kaya'ya sığınmaları da ilginç benzetme, gerek Tur-i sina dağının açık seçik beyin olarak anlatıldığı birçok örnek var, gerekse de ''dağ'' ile ilgili pasajlarda müteşabih alana geçildiği anda beynin de anlatıldığı birçok pasaj var. Gemi olayına gelirsek yine tiyatro sahnesini kurup anlatıyor Allah. 2 deniz beynimiz olunca gemi ile olan gezinti de tefekkür gezisini anlatır, bunu temele alarak pasaj okunduğu zaman bütünlük görülür. Neden böyle anlatılır? İşte ancak bu şekilde bir ton mucize ortaya serilebilinir.

Neyse buradan sonra artık her ne konuda doğruyu buldularsa alim kul ile karşılaşıyorlar. Bu alim kul ile olan gezilerini bilirsiniz musanın zor sabrettiği birkaç olay yaşıyorlar ben o olaylardan bir tanesine konumuz ile ilgili olduğu için dikkati çekicem.

(kehf 77) (Yine) Böylece ikisi yola koyuldu. Nihayet bir kasabaya gelip yemek istediler, fakat (kasaba halkı) onları konuklamaktan kaçındı. Onda (kasabada) yıkılmaya yüz tutmuş bir duvar buldular, hemen onu inşa etti. (Musa) Dedi ki: 'Eğer isteseydin gerçekten buna karşılık bir ücret alabilirdin.'

(kehf 82) Duvara da gelince; o, şehirdeki iki yetim oğlanındı ve onun altında onlar için bir define vardı. Babaları da iyi bir zat idi. İşte onun için, –Rabbinden bir rahmet olmak üzere– Rabbin onların erginlik çağına ermelerini, definelerini çıkarmalarını diledi. Ve ben onu kendi görüşümle yapmadım. İşte senin, üzerine sabretmeye takat getiremediğin şeylerin ilk plândaki anlamı!”


O şehirdeki 2 yetim oğlan! Beynimizin sağ ve sol lobları yetim oğlan olarak anlatıldı şimdi de. Ve altında bir define var duvarın ne ola ki? Şimdi düşünün bakalım erginlik çağına ermelerini definelerni çıkarmalarını istiyor, topluma alim kul gönderiyor ne alaka abi duvar ustası, sıvacı falan göndersene :D  Abiler bütün bakın göreceksiniz.

Bu alim kul topluma akıl veriyor bilgilendiriyor bir konuda, toplumun gelişmesini sağlıyor. 


Beyin duvarının zayıflığı ile oluşan şöyle bir hastalık var. Tefekkürde faydası olabilir, okumaktan üşenmeyenler için bunu da paylaşmış olayım.





Neyse hakka suresine geri dönelim. 


Gerçekleşecek olan!

“Gerçekleşecek olan” nedir?

“Gerçekleşecek olan” nedir, siz tam olarak bilemezsiniz.

Semud ve Ad (toplulukları), kâria’yı yalan saydılar.

Bu yüzden Semud (halkı), korkunç bir sesle helak edildi.



Yine kariah/kapı/gate ve yine vurgu üstüne vurgu. Abi bu kapı başka kapı. Korkunç bir sesle helak, sura üfürmek vs.. hep değişimi anlatıyor. Yazının başında da söylediğim gibi bizim ölümümüz bu düzenden birşeyi eksiltmez. Ben kendimi bir monitör olarak görüyorum. Şimdi biz her türlü hayali kurarız dimi var mı bir engel? İstersen 9 bacaklı 18 kulaklu 7 hortumlu fille bile sevişebilirsin. Fakat bu gerçek olmaz! Fark bu. Sistemler kurup yönetmek Allah'a aittir demek budur anasını satayım. 


(Hakka 13-17) Sûr'a bir tek üfleme üflendiği, yeryüzü ve dağlar yerlerinden kaldırılıp bir çarpışla birbirine çarpılarak darmadağın olduğu zaman, işte o gün, “o olay” olmuştur. Ve gök yarılmıştır, artık o, o gün dayanaksızdır. Tüm güçler, semanın çevresindedirler. O gün Rabbinin büyük tahtını; varlığını birliğini, yüceliğini, en yüksek makamın sahibi olduğunu, yok edilen eski varlıkların yerine yaratılan, daha iyi, daha mükemmel yeni varlıklar yansıtırlar.


(eğer aklınıza takılırsa şu rabbinin tahtını 8 melek taşır zırvalarını şuradan aşabilirsiniz: http://www.istekuran.com/index.php?page=hakkah)

Ben devam ediyorum...

Sura üflendiği zaman. Şimdi ne dedik biz öldüğümüz zaman monitörümüz kapanıyor ama sistem devam ediyor. Bu artık komple sistemin suruna üfürmek, full değişim, yeni evren. O gün rabbinin, birliğini yüceliğini, en yüksek makamın sahibi olduğunu, yok edilenlerin yerine, daha iyi yeni varlıklar yansıtırlar. İşte değişim de budur. 

Neyse paşalar benim diyeceklerim şimdilik bu kadar. Allah'ın yaratışının nasıl olduğu konusuna bütün bakıldığı, masallardan uzaklaşıldığı zaman görülen bu tarz birşey olabileceği. 


Neyse ben kaçtım yazıyı okumadan yazdığım gibi paylaşıcam istediklerimi tam anlatamadım ama zaten anlatabilseydim de görmek zorunda olan siz olacağınız için bir halt değişmeyecekti.

Bu da benden Allah'a gelsin hadi bye.



Şarkıyla ilgili bir ekleme yapıcam. Ulan nate elif benimle alay ettiniz orjinal klibe denk geldim vay amk dedim cuk oturtmuşum tespiti. Bu şarkı kesin olarak Sur'a üflenmesi, kaynağın kendisine dönüşü/değişimi, kapı/kariah/gate olayını farklı bir bakış açısıyla anlatıyor. Klibe dikkat edin başta tarkan uyuyor geçen olaylar hep hayatı, yani yaşam rüya gibi gösteriliyor, uyanması ise ölmesi işte. Yani hayat bir rüyadır demeye getirmiş. Tüy düşünce ölüyor kelebek etkisi oluyor işte. Lan bu klip dosdoğru yola oturmak amk zira bakın;

(Hakka suresinden)

 Gerçekleşecek olan!
“Gerçekleşecek olan” nedir?
“Gerçekleşecek olan” nedir, siz tam olarak bilemezsiniz.
Semud ve Ad (toplulukları), kâria/kapı/gate’yı yalan saydılar.

Gördüğünüz gibi siz bunun ne olduğunu tam olarak bilemezsiniz diyor. Bunun söylenmesi demek planın Kuran'daki verilen bilgiler ile değerlendirilebileceği demektir. Yoksa ucunu bulamazsın kapının, uçuş serbest olur. Kelebek etkisi filmindeki muhabbete dönersin amk orda uyan sonra başka yerde uyan....

(tasavvufçuların yuttukları zoka da budur işte)

Tekrar ediyorum;

(Araf 54) Şüphesiz ki sizin Rabbiniz, gökleri ve yeri altı evrede oluşturan, sonra en büyük taht üzerinde egemenlik kuran, gündüzü, durmadan kovalayan gece ile bürüyen ve güneş, ay ve yıldızları emrine boyun eğmiş olarak yaratan Allah’tır. İyi biliniz ki oluşturma ve sistemler kurup yürütme sadece O’na özgüdür. Âlemlerin Rabbi olan Allah, ne cömerttir!

İşte kelebek etkisi olayı ancak Allah'ın olmaması ile mümkündür. Bu kapı öyle bir kapı değil.

Ayrıca ateist bir figür olan Serra Yılmaz'ın klipte oynaması beni kahkahalara boğdu, hatırlayın ''yanlız taştan duvar olmaz'' ile ne anlattığımı, dikkat edin tarkan karıya bu yarrağı yemiş der gibi bakıyor ahahahah.

ekleme: 150 kere söyledim ama nate bey züklemediğinden yine sordu.

Neden bu klipte bu karı sırf ateist olduğu için var?

Çünkü klip Allah'a inanan ve de üstüne tasavvufçu veya spiritüalist olan bir adam tarafından kurgulanmış.

Karının nezdinde ateizme mesajı senin sağ ve sol lobun arasında duvar var, sen bir dingilsin sol loba hapsolmuşsun, olayları bütün değerlendiremiyorsun, sağın yaranı olamayacaksın böylece de yüzleşme anında bir pişmanlık seni bekliyor bebeğim diyor.







104 yorum:

  1. O sondaki şarkı nedir ya ahaha. Çarpılıp gideceksin bir gün bak. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha acının bana kattığı değeri bilirim küsemem, acıdan geçmeyen her insan biraz eksiktir kanka birşey olmaz rahat ol :D Allah'a saygılı olmayı millet garabet anlamlarla süslüyor sanki müdürünün karşısında ceket iliklemesi gibi birşey sanıyorlar. İyide bilader içte olanı kimden saklıyon :D Allah'ın onlar bilmediklerini söylüyorlar bize birşey olmaz diyorlar, bundan eminler mi vs. vs. vs.. anlatımlarının hepsi kişiyi ayık tutmak içindir, millet insan gibi hayal ediyor heralde Allah'ı oradan çıkıyor sıkıntı. Allah büyüklenmeyin diyor, çünkü büyüklenirsen artık zanna gömülmeye başlarsın bu kadar basit. Benimkisi öyle birşey değil lan çarpılmam merak etme.

      Şarkı fena kanka yanıyor :D Harbi diyorum bu şarkıyı yazan adam göndermeyi bu konulara yapmış bence sevgiliyle falan alakası yok amk.

      Sur'a üfürdük herşey yerle bir oldu - rüzgarın yetti bana koptu bir kıyamet

      Kariah/kapı - aç kapını ben geldim giydiğim ateşten gömlek (ateşten gömlek giyiyor çünkü cürmü yetmiyor değiştirmeye ve kuduruyor amk aynı biz)

      (NİSA 154) Ve söz vermeleri ile birlikte üstlerini/ en değerlilerini/Mûsâ'yı Tûr'a yükselttik. Ve onlara: “O kapıdan boyun eğip teslimiyet göstererek girin” dedik. Yine onlara: “Tefekkür/kulluk gününde sınırları aşmayın” dedik.

      kuş sütüyle beslerim seni (işte Allah ile arasını yapacak olan akıl/gönül gözünü besliyor)

      (TAHA 80) Ey İsrâîloğulları! Sizleri düşmanınızdan kurtardık ve tur dağının sağ yanında size söz verdik/dağın sağ yanını size buluşma yeri olarak belirledik. Üzerinize de kudret helvası ve bıldırcın/bal indirdik.


      Yanlız taştan duvar olmaz bunu yaz bir yere - bunu da sağ ve sol lobu bütün kullanmayan ateyizlere demiştir :D

      Sarılıp yatmazsam dediği de kafa da soru işaret olunca uyutmuyor ya bu Kuran adamı ondan demiştir :D

      Dünya gözümde değil olmuşum sana pervane.

      Tamam işte Allah'tan başka şey düşünemiyor adam bir kere hak vahye tanık olmuş, hurafeleri çöpe atmış artık siksen uyuyamaz. Ve tabi işi gücü bunu aramak olur.

      Sil
  2. Bence bu bloğa kesinlikle bir derdini sikeyim butonu lazım :D

    YanıtlaSil
  3. Tarkan da bizden çıktı. :D

    YanıtlaSil
  4. Oooo siz uyuyonuz olum müzik piyasasının yarısı arkamızda, öyle şarkılar çıkarırım hafazanızı zorlar valla. Ne sanıyodunzu amk bütün piyasayı yönlendirenlerin Allah'tan habersiz olduklarını falan mı :D Neyse size bir ara kafir nasıl olunur ünitesine gelince anlatırım :D

    YanıtlaSil
  5. Şaka bir yana bazı sözler sadece söz değil aynı zamanda kökünü dinlerden alan deyimlerdir ve bolca geçer gençler şarkılarda. Örneğin biri geldi aklıma şimdi Med-cezir mesela ne demek med cezir? Med cezirin ne olduğunu sana ne bildirdi? :D Bak o şarkıda da açan çiçek göndermesi evrim ve birbirinden ayrılmış olan beynin sağ ve sol lobunun birleşimi. Adamların inancının Kuran'a aykırı noktaları var da herifler cahil değil ha onu bilin, bi cübbeli değiller yani. İyilik kötülük hepsinin Allah'tan geldiğini iddia ediyorlar orada ayrılıyoruz zira Kuran'a göre öyle bir durum yok. Kötülük insanın kendi yüzünden olur iyilik Allah'tandır. Ha bir de ben o tarz bir evrimi benimsemiyorum Kuran'ın o tarz bir evrimi anlattığını da düşünmüyorum. Sağ ve sol lobu birlikte değerlendirmek ok, hadi çiçek de açsın birlikte değerlendirince ammaa doğru ile yanlışı bir birine karıştırmayacaksın zira doğru olan alenen ortada. Neyse ben med-cezir dinleyeyim levent yüksel severim :D


    YanıtlaSil
  6. Kuran'ı yeni yeni çalışmaya başladım ama seni de takip etmeye çalışıyorum. Tabi senin yazılar geniş kapsamlı olunca tamamen anlamam zor oluyor ama en azından önceden fikir veriyor. Daha doğrusu Kuran'ı anlama yöntemini... Daha sonra çalışırken bu konulara gelince taşlar öyle bir yerine oturuyor ki bir afallama evresi geçiriyor insan. Bu yüzden daha önceki surelerde bir şeyler kaçırdım mı acaba deyip tekrar baştan almak zorunda hissediyorum kendimi :D
    Neyse ben de Barış Manço dinleyeyim bari :D

    YanıtlaSil
  7. örneğide en sevdiğim şarkıdan vermiş keko seni :P
    şiddetin ne hoş, ne güzel şefkatiiin aa aa aaa ahhh sevdikçee ee sevesiiim geliyor!

    YanıtlaSil
  8. Abi medcezir deyince, ben de dizisini izliyorsun sandım bir an. Korkutma adamı. :D

    YanıtlaSil
  9. Niye aşağılarak söyledin lan ben izliyorum mesela takipçisiyim. lafın mı var???????? :D

    YanıtlaSil
  10. Abi yapmayın ya. :D Gelin ben size dizi-film öneririm. Gerçi hiç izlemedim ama türk dizisi sonuçta, neyse bu kadar ön yargı yeter. :D

    YanıtlaSil
  11. @Adsız kolay gelsin biladerim, bizimle de paylaş görüşlerini, halı saha da 3 kişi eksik oynayan takım gibiyiz. Sana kaynak olarak www.istekuran.com, www.hanifdostlar.net sitelerini önerebilirim.

    @eliff @nate, Kanka bu varya kesin çağatay ulusoy için izliyordur :D Bu arada med-cezir arapça iki kelime. Med: yükselme cezir: alçalma. Şarkıya da ayrıca bitiyorum.


    YanıtlaSil
  12. zaten bildiğimiz bilgiyi tekrar söylediğin için sağol markcım :Dmedcezirin anlamını bilmeyen mi kaldı. çağatay için izlemiyorum çok babyface ergen tipli, ama abisi kenan için izliyor olabilirim garantisini veremiycem :D

    YanıtlaSil
  13. Medcezir'in anlamını bilmiyordum ben niye eziyorsun şimdi Elif. :D

    Mark, abi sen araştıra araştıra Arapça'yı sökeceksin gibime geliyor hayırlısı. :D

    YanıtlaSil
  14. O senin ezikliğin nate :D eşcinsellik hakkında döktürmeyi biliyorsun ama

    YanıtlaSil
  15. Bir kere ''zaten bildiğimiz'' diyerek bir cümleye giremezsin yavrucum. Ayrıca med sadece yükselme de değil aynı zamanda genişleme kabarma şeklinde anlama da gelir.

    - O soruyu geçtik efem
    + Fazla bilgi göz çıkarmaz efem, oraya bi 10 puan daha yazmanızı rica ediceyim. Hağğbabam güm güm güm.

    nate kelime anlamlarına zaten sarılmıştım bayadır ama artık bir tık öteye geçtim kanka dil bilgisini de sökmeye başladım yetecek kadar.



    YanıtlaSil
  16. Ya sen kime dil bilgisi dersi veriyosun keserim seni çocuk :D arapçayı sökeyim derken türkçeyi unutmuş a aaaa.
    Nate e tam bilmiyorsun dedim diye diğer anlamlarınıda yazmış ya ehehe hiç bilmiyordum sağolasın :D onu koruyup bana laf mı atıyosun valla topuğuna sıkarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uçlarda yaşıyorsun yavru biraz denge sağla. Olayları değerlendirirken dost ve düşman hatları oluşturma, bu iblise ait bir özellik buna karşı koymalısın :D Ben söylediğin gibi 2 hat oluşturmuyorum hiçbir değerlendirme de ders de vermiyorum ama bu senin arap dilbilgisi dersine ihtiyacın olduğu gerçeğini değiştirmez, çünkü hepimizin var. Bu kitap üzerine niye bu kadar fazla garabet bilgi kirliliği var biliyor musun, en çok bu yüzde var. Bu nedenle insanlar cin kavramını, şeytan kavramını, melek kavramını vs.. kişileştirdiler ve belli kalıplara kilitledirler. Sonra Allah'ı da bunlarla aynı masaya oturttular. Bunlar hep dil bilgisi ve dil sanatları hakkındaki bilgisizliğin sonucunda ortaya çıktı hepimizde bu yollardan geçtik geçiyoruz.

      Ama sana böyle birşeyden de bahsetmedim sen sen nerden çıkardın kız la bunu. Zaten bildiğimiz diye cümleye giremezsinden kastım, başkaları adına konuşmuş olursun manasıydı lan.

      Sil
  17. Onu boşverde twitterda son paylaştığın link iyiymiş tamda kandil günü ya.. Bunu birilerine anlatmaya çalışınca dini şüpheye düşen sen oluyorsun bak forumda anlatmıştım bununla ilgili bişey.
    http://vekilsizmeclis.com/viewtopic.php?f=4&t=3113&p=57230#p57230

    YanıtlaSil
  18. NATE kandil mesajlarına bakıyordum vekilsizde şu yorumunu gördüm;

    Hiç Kuran'da böyle bir şey yazmıyor. Bir tek Kadir gecesi var, o da hayırlı bir gece işte hepsi bu uzatmayın olayları. :D ''O gün aydınlık olana kadar Rabb'inin izniyle melekler iner de iner.'' İnsanları aydınlığa çıkaracak olan ayetler iniyor diye düşünüyorum ben. Niye garabet anlamlar yüklüyorsun mübarek?

    KESİNLİKLE SENİN SANDIĞIN GİBİ DEĞİL kanka! O öyle özel bir tek gece değil aman diyim. Yani tamam Kuran bu gecede iniyor fakat asıl olayı o değil çok daha önemli bir mevzusu var o işin ki bence her Kuran araştıran adam bunu bilmek zorunda. Kesinlikle full oku.

    http://www.istekuran.com/index.php?page=kadr

    YanıtlaSil
  19. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıysa önemlidir. Ben o anlamda yazmadım. Zaten sonuna vurgu olsun diye de ''Niye garabet anlamlar yüklüyorsun mübarek?'' yazmışım. Yani Kadir gecesinin zamanı bile bilinmiyor. Öyle bilip bilmeden bir gün atmışlar, o günün akşamında Arapça bir şeyler okuyup günahlarının affedileceğini sanıyorlar. Salaklık değil mi bu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu cevabı verdiğine göre okumamışsın belliki. Kadr gecesinin 1000 ay'dan değerli olması o aylarda yerin altından altın fışkırması veya farklı gotik anlamları değil yani gecenin bir önemi yok. Kadr gecesi Kuran'ın indirilmesi dışında her insan evladının Kuran ile (hak vahiy ile yani hurafelerden sıyrılınılan an) tanışmasına diyor Allah kadr gecesi diye. İşte o pasajdaki melekler haberci melekler yani vahiy. Yani mevzu olayın gecede değil indirilende olduğunu kavramak. 1000 gece mübalağa sanatı ile olayın önemine dikkat çekmek için kullanılmış bir tabirden ibaret. O gün meleklerin iner de iner olması senin vahyi hak olarak görmen gönül gözünü açman! Namazın salat olduğunu öğrenmen mesela veya cin diye bir varlık olmadığını onun bir kavram olduğunu öğrenmen vs vs vs vs..... İşte esas dikkat çekilen kadr gecesi budur.

      Sil
    2. Namazın salat olduğunu öğrenmen örneğini vermişim şimdi hurafecilerin bam teline dokunduk örnekte, biri yine gelip namaz yok mu diyorsun demeden düzelteyim. Namaz vardır vakti saati rekatı vs.. tatavaları yoktur. Vakti belirlenen salattır.

      Sil
    3. Abi ben şunu anlamıyorum, bak verdiğin yazıyı okurken taa ilk başta Hakkı Yılmaz da yapmış. ''Surenin iniş sırası, rivayetler, nerede indiği...'' bunlara pek inanasım gelmiyor açıkçası. Kuran günümüzde nasıl geldiyse o şekilde okumak daha sağlıklı olur bence, çünkü diğer iniş sıraları felan hep rivayet abi, zann yani. Gerçekçiliği yok. Ha Kuran günümüzde 2 farklı iniş sırasında gelmiştir, onu bilemem. O durumda mantıklı olabilir.

      Sil
    4. nate ben senin söylediklerinden hiçbir şey anlamadım hacı, ne demek istiyorsun harbiden anlamadım. Ben senin yaptığın yorumda şunu gördüm ''özel olan tek gece var o da kadir gecesi'' buna karşı da dedim ki evet kadir gecesi özel ama kadir gecesi ne?

      İşte kadr gecesinin de ne olduğunu anlatmaya çalıştım sana.

      1- Kuranın indiği gece (bu mevzuyla ilgili verilen tek bilgi bunun dışındakiler hurafe)
      2- İnsanın Kuran ile tanışması (eline Kuran alması demiyorum bak gerçek vahiy ile tanışması)

      İşte bu gece bin geceden daha hayırlı oluyor kişi için zira herif zannlarla örülü duvarlaırnı yıkmaya başlıyor ve bu gece ona melekler (haberci vahiyler) iner de iner. Olay bu. Sen ne hakkı yılmaz da şöyle demiş falan nerelere girdin ben acayip fransızım şu an sana.

      Sil
    5. Mübalağ yok bence gayet doğrudur

      Sil
  20. Bana niye cevap vermedin ya bidaha yorum yazmıcam sana birini ipliyor ikisini transit geçiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kandille ilgili harbi şimdi gördüm. Senin kandille ilgili başlığını okudum demin ordan natenin yorumunu gördüm, sonra da blogdan cevap vereyim dedim. cevap dediğim de ekstra bir bilgi olsun diye mevzuyu açayım dedim biliyordur bilmiyordur o ayrı. Ben ''kadir gecesi'' olayının x bir günün öneminden kat be kat fazla olanının kişisel kadr gecesi olduğunu söyleyeyim dedim ona. Zaten kadr: kıymet-ölçme demek. Bu kişisel tefekkürü de önemini de anlatmaya yeter de artar.

      Senin kandille ilgili yazıya gelirsek güzel geçirmişsin işte ne diyeyim. Nefret ediyorum böyle günlerden çorap kokusu kolonya kokusu geliyor hep burnuma amk.

      Sil
  21. Verdiğin yazıyı okudum da aklımda bazı soru işaretleri kaldı. Ha bu arada anlamadığın yeri açıklıyım ilk önce; abi mesela ''Şu sure bilmem kaçıncı suredir, şu zamanda inmiştir'' gibisinden şeyler söyleniyor. Nereden biliyoruz? Bundan bahsediyorum işte, zann üzerinden hareket ediliyor. Mesela atıyorum Şuara suresi 37. suredir felan... nereden biliyorsun abi Kuran'da böyle bir bilgi yok. Rivayetlerin çoğu da uydurma, Kuran da bas bas bağırıyor. Hakkı Yılmaz'ın makalelerinde de çok görüyorum bunu ''şu rivayet zinciri, hadis ilmi'' felan gibi laflar geçiyor. Boşverin abi bunları. Kuran bizim günümüze hangi şekilde geldiyse o şekilde okunsun bence, bir rivayet kitabında ''aslında Kuran şöyle inmiş'' gibisinden bir cümle ile hareket ediliyorsa yanlıştır.

    Bir de verdiğin linkte, şu 3000 5000 melek olayı tam açıklanmamış. Onu daha iyi açıklayan başka bir link var mı? Yani adam ''bu böyledir'' deyip geçmiş delil yok. Ha aklıma geldi şey demişti; ''buradaki 3000 melek, düşmanları engelleyecek olan yağmur veya çamur felan da olabilir, '1000 ay' kalıbı gibi o sayılar da çokluğu belirtmek için kullanılmış olabilir'' gibisinden bir şeyler denilmişti. Bence burası pek olmamış.

    YanıtlaSil
  22. Mark bu arada forumda seni merak edenler var. Soranlara özelden blogu veriyorum.

    YanıtlaSil
  23. Kanka öncelikle Kuran'ın iniş sırasını sana Kuran kendi verir. Necm necm indirdikten yola çıkarsın bütünlüğü yakalarsın. Yani aslında Kuran'ı algılamak ise amaç önemli olan sure sure değil necm necm pasaj pasaj bakmaktır meseleye.

    Şunu belirteyim ki ben ''melekler/vahiy iner de iner'' olayında iniş sırasıyla falan alakalı bir duruma bulaşmadım bile nereden çıkardın bunu. Ben kişisel inişten bahsediyorum, kişisel kavramadan bahsediyorum. Bir tertiple düzenle değil, insanın kişisel tefekküründen bahsediyorum. Yani Kuran ile arkadaş olunan gece diyeyim başka nasıl diyeyim bunu bende bilemedim. İşte vahyi hak olarak algıladığın zaman o gece sana gerçekler iniyor kalbine yerleşiyor emin oluyorsun, vay amk oluyorsun ne diyeyim başka.
    Sırasıyla ilgili ise bknz.
    -------------------spoiler---------------------

    106Ve Kur’ân'ı, Biz onu insanlara beklentilere göre öğrenip öğretesin diye parça parça ayırdık ve Biz onu indirdikçe indirdik! (İsra/ 106)

    Demek ki Kur’an, konularına göre, necmlere göre, iniş sırasına göre bir tertip ve tasnif yapılmak suretiyle okunmalı ve okutulmalıdır.

    32. ayette de Rabbimiz Kur’an’ı tertillediğini, yani her şeyi yerli yerinde, bir birine karıştırmadan, bir düzen içinde indirdiğini beyan etmektedir. Peygamberimize ilk gelen vahiylerde [Müzzemmil/4’te] de Kur’an’ın tertillenmesi, yani necmlerin gayet düzenli tutulması, birbirine karıştırılmaması emredilmiştir. Bütün bunlara rağmen maalesef elimizdeki mushaf tertilli değildir. Biz, samimiyetle ve dürüstçe birçok kez dile getirdiğimiz bu hususta, Kur’an’a gönül verenlerin Kur’an ile derin çalışmalar yapıp Kur’an’ı necm necm dizmeleri ve Kuran’ı bugünkü sure anlayışından öte, gerçek sureleriyle mushaflaştırmaları gerektiğine inanıyor ve bu gayreti onlardan bekliyoruz.

    ---------------------------------spoiler---------------------------------------------------

    Detay: Furkan 32-33 açıklaması http://www.istekuran.com/index.php?page=furkan


    Gelelim 5000 melek mevzusuna. Bunu ''3000 adet melek kişisi'' diye çevirmek dinin içini boşaltanların yaptığı iştir bir kere bunu geç.

    Ben önceleri bu pasaj için 3000 kişilik bir ordu melek olarak anlatılmış diye düşünüyordum. Yani böyle bir ordu muhammed'in emrine, himayesine girmiş falan diye düşündüm.

    Sonra baktım hakkı yılmaz haberci melekler olarak anlatmış. Melekler 2'ye ayrılıyor

    1 güç anlamında kullanılan.
    2 haberci melekler vahiy-haber anlamında.

    Bu konu eşeğin ziki kadar uzun bir konu, melek kavramından başlaman gerekir. http://www.youtube.com/watch?v=mCXKAccFxL4

    Ver kanka önemli değil, faydalanacak olan faydalanır, küfredecek olan küfrünü eder gider, başlık falan açma yeter bi ara sorun olmuştu bıdı bıdıyla ne sen uğraş ne beni sinir etsinler.

    YanıtlaSil
  24. Ben önceleri bu pasaj için 3000 kişilik bir ordu melek olarak anlatılmış diye düşünüyordum. Yani böyle bir ordu muhammed'in emrine, himayesine girmiş falan diye düşündüm.

    melek ordu imlayı sikince yine yanlış anlamaya mahal verebilir ben hiçbir zaman beyaz çarşaflı melek fantazisine sahip olmadım hayatımın hiçbir döneminde. Burada da hakkı yılmazı okumadan önceden sanıyor olduğum, insanlardan oluşan bir ordunun, melek (itaat eden) olarak muhammed'in emrine verilmesi şeklindeydi.

    YanıtlaSil
  25. Ha kanka unutmadan diyeyim olayın bir kritik noktası da NİŞANLI/İŞARETLİ 5000 melek noktasıdır. İşte bunlar haberci meleklerdir. Daha açık gireyim 2 tür melek vardır biri uluk kökünden gelir, diğeri melk kökünden gelir. Bunlar boşuna değildir, insanların anlamadıkları noktalar bunlar.

    ULUK köküneden gelen: elçi haberci melekler
    MELK kökünden gelen: güçler (doğa güçleri, yönetici güçler vs..)

    ama verdiğim videoyu izle sen yinede

    YanıtlaSil
  26. Daha önce okuduklarımdan sade güzel bir anlatım buldum sana; http://www.hanifdostlar.net/forum_posts.asp?TID=2788

    YanıtlaSil
  27. Abi şimdi haberci melek ne oluyor onu anlamadım? Şimdi bu ''3000 melek, 5000 melek'' ile kastedilen ne? Ben verdiklerini yarın okuyacağım şimdi yatmam gerekiyor saat 5'i geçti. Sen şimdi bana kısaca ''direk şudur'' diye açıklama yap da (yani direk sonucu söyle) aklım kalmasın. :D Yani bu bahsedilen melekler insanlar mı yoksa doğa güçleri mi ne? :D Veya haberci melekler ise ''haberci melekler'' ne demek, nasıl olur... felan. Bir de şu ''nişanlı/işaretli'' olayı var. O kadar yazmışsın ama finalin ucunu açık bırakmışsın abi merak ettirdin gece gece. :D

    YanıtlaSil
  28. Kandil yazısını dememiştim, okumuyosun da yazdığımı herhalde. Neyse neyse tamam boşver

    YanıtlaSil
  29. Elif ''Onu boşverde twitterda son paylaştığın link iyiymiş tamda kandil günü ya.''
    http://vekilsizmeclis.com/viewtopic.php?f=4&t=3113&p=57230#p57230

    diyerek bu yazıyı vermişsin bende tamam dedim okudum kadına güzel kapak yapmısşın dedim hayret bişeysin ya, valla dırdıra bahane arıyan koca karılar gibi yapıyon ha.

    nate, kendim anlattım yetmedi 50 tane link verdim daha hala sonucu söyle diyon uçarım sana burdan artık ha.

    en çok ne diyorum ben bu yazılarda, Ayetin, pasajın, surenin ve kitabın bütünlüğü!

    pasaja bütün bakaılır eğer ''3000 melek'' nedir diye daldın mı yarrağı yediğinin resmidir abicim.

    -----------------------------------spoiler------------------------------------
    Ali-İmran 124,125 O sırada sen, müminlere şöyle diyordun: "Rabbinizin, indirilmiş üç bin melekle destek vermesi, size yetmiyor mu?" İş, sanıldığı gibi değildir.Onlar, hemen şu anda üstünüze gelseler bile, eğer siz sabreder ve korunursanız, Rabbiniz sizi, üzerlerine nişan vurulmuş beş bin melekle destekler.

    Burada müminlerin Allah’ın emrini yerine getirmeleri ve kendilerine güvenmeleri, tedbir almaları, sabredip mukavemet göstermeleri, Allah’ın koyduğu yasayı işletmeleri anlamına geliyor.

    Allah’ın dediğini yapmak ve ona güvenmek, kendine güvenmek, tedbir alıp sabretmek=Moral, konsantre, psikolojik güç kazanmaktır. Bunun adı Meleklerin yardımıdır.

    ----------------------spoiler-----------------------

    YanıtlaSil
  30. Üste çıkta yazdığın yorumu oku allasen "kandille ilgili başlığını gördüm sonra nate in yorumunu okudum, kandil kandil kandil nate nate nate" linkteki yazımın kandillede nate lede alakası bile yok girmemişsin bile hala ne diyosun ya. Hadis peşinde koşan kadınlarla alakalı bi yazıydı ama trip yapana kadar bakmadığın belli. Tamam cevap vermek zorunda değilsin bundan sonra

    YanıtlaSil
  31. Kadına güzel kapak yapmışsın dedim diye hatırlıyorum, demekki düşünüp dememişim ama okudum olayı hatırlıyorum amk kadınlar sana dinsiz muamelesi falan yapıyorlardı abi sen niye böyle şeylere takılıyorsun, saçma sapan sbeplerden tartışma arıyorsun.

    YanıtlaSil
  32. Ha tamam. Ben de şöyle düşünüyorum mesela; çevre şehirlerde Muhammed'in davasını içten içe destekleyip de müslim olmayan insanlara ''melek'' deniliyor olabilir. Muhammed ve arkadaşlarının başı derde girince de onlar peygamberin davasına hak verip Muhammed'in arkasında saf alabilirdi. Hani mesela bugün bile bir savaş çıktığı zaman başka ülkelerden destek geliyor ya, onun gibi bir şeydir diye tahmin ettim. Bu tarz bir şeyden de bahsediliyor olabilir, bana mantıklı geldi.

    Yahu bu arada tartıştığınız konuya bak. :D Diğer başlıkta bana cevap verme Elif'e ver ödeşelim. :D

    YanıtlaSil
  33. Nate kafana sıçarım senin kanka :)

    YanıtlaSil
  34. Mark benim şu aşk başlığına bir gelsene, kim haklı doğru söyle. Sen realist adamsın öyle göklerde uçmuyorsun. Sakin kafayla yazılanları bir oku Allah için;

    http://vekilsizmeclis.com/viewtopic.php?f=16&t=3231

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nate ya burda yapma bari ahahahah :D

      Sil
    2. Sizi şu aşk hurafesinden kurtarana kadar direneceğim Allah'ın izniyle. :D Oraya yeni bir şeyler yazdım bak oku onları. Tamamen gerçeklerden bahsediyorum anlamak istemiyorsunuz. :D Mark da gelince hak verecektir bana. :D

      Sil
    3. Ne aşkı amk :D Biraz kenardan dolanayım aşk'a en son geleyim. İnsanların ''aşk'' diye isimlendirdikleri şeyi anlamak zor, herkes başka anlamlar yüklemiş olabilir bunun içine bu yüzden en son gelelim. Buna ben şimdilik iletişim diyeyim. Bunda da bilginin büyük bir rolü olur zaman içinde. Yani yine ''bilgi ve zann'' ikilisine geleceğiz sike sike.

      Şöyle düşünelim A kişisi B kişisi C kişisi D kişisi var diyelim.

      Bu 4 insandan A ile D arasındaki kimyayı B ile C asla bilemez. Bazı fikirler yürütür ama tam olarak bilinmesi imkansızdır. Bu 4 kişinin bulunduğu bir ortam düşünelim ve ortaklaşa bir plan uygulayacaklarını, böyle bir karar aldıklarını düşünelim ve bu 4 kişinin 1 saniye bile birbirlerinden ayrılmayacaklarını hayal edelim. A ile D kişileri aralarında ayrı olarak hiç konuşmadan ve B ile C kişilerine hiç hissettirmeden başka bir plan kurabilirler bence. Yani oyun içinde oyunu tek kelime etmeden ayarlayabilirler işte ben buna asla çözülemeyecek insanların birbirleriyle olan kimyaları/iletişimleri diyorum. Sadece o 2 kişi arasındaki bir durum bu, başkaları hissedebilir ama asla tam olarak bilemezler. Yani ilk veri 2 kişi arasında geçen ve bir başkasının tam olarak bilemeyeceği iletişim. Birde şöyle bir durumu var olayın;


      İnsan kendisinin ne olduğuyla asla uğraşmaz. Fakat aynı anda insan, hem başkalarına, hem de kendisine güzel görünmek ister. Bu nedenle insan kendisini de kendisinden gizler. Yine aynı nedenle her insan hem kendine, hem de başkalarına rol yapar. Sıradan bir insan başkalarının kendisi hakkında ne düşündüğüyle ilgilendiğinin yarısı kadar kendisinin ne olduğuyla ilgilenmez. - Arthur Schopenhauer

      İnsanların büyük bir çoğunluğunun bunu da yaptıklarını düşünürsek 2 kişi arasındaki kimyanın içine de başka oyunların girebileceğini görürüz.

      Eeee ne diyorduk başta? haa aşk. Gördünmü ne kadar küçük bir alan kaldı kendisine şu ana kadar.

      Şimdi geleyim benim tanımıma. Bana göre aşk zanndır. Aşk diye birşey yoktur, bu aşk denen şey aslında başka kavramları (iletişim-sevgi-cinsellik-alışkanlık vs...) harmanlayarak ''insanlar arasında'' yaratılmaya çalışılan bir nirvana duygudur. Yani sağdan soldan malzemeler toplayarak aha sana aşk yaptım al ye afiyet olsun demeye çalışıyorlar.

      Bu ise gerçekte sadece Allah'a karşı olabilir, hiç kimse vazgeçilmez değildir. Ve bu aşk dedikler şey aslında Allah'ın ta kendisidir. Başka ilahlar edinmeyin sikerler hacı hepimizi sikerler.

      Özet: sikerim böyle aşkın ızdırabını bana bunlarla gelme nate.







      Sil
    4. Nate in demek istediği birini çok sevdiğini aşık olduğunu düşün ona sıçarken gripken salya sümükken aynı şeyleri hissedemezsin çünkü iğrenç. Böyle düşünce olamaz bence birini seviyorsan sana bu durumlar çokta itici gelmez sevgi hissiyle tolere edilebilir. Ama gelde nate e anlat.

      Sil
    5. Bütün anlaşamadığımız nokta isimlendirme noktası bana göre. Bunun adı aşk değil abi bir ton faktörü olan bir harmanlama. Zaten bu yüden bittimi azaldımı vs.. muhabbet geçiyor. İçinde ''anlayış/saygı'' olan kişilerde ise bu yüzden bitmiyor. Bu şeyin adı aşk falan değil.

      Sil
    6. Benim açımdan ismine ne dediğin önemli değil ister anlayış de ister aşk ama o değerli duyguları sevgi saygı gibi yaşıyorsan sanmıyorum ki iğrenesin. Çünkü hepimiz insanız sevdiğin insanında düşkün zamanları olabilir eğer o zamanlarda iğreniyorsan bırak sevgiyi saygı bile duymuyorsun demektir. Tamam iğrenç gelebilir o an için kusmuk olsun atıyorum ama o sırada sen sevginden saygından adı herneyse ilgilenmiyorsan umursamıyorsan sende düşkün olduğun zaman sevdiklerinden ilgi görmeyi bekleyemezsin. Olacak iş değil. Nate in tek baktığı açı seks. Kafayı bozmuşsun kankacım tek oraya endekslersen kendini yanlış yaparsın

      Sil
    7. Mark bu arada twitter dm ye baksana önemli bir mevzu var

      Sil
  35. Mark selam. ben çok geriden geliyorum forumu neden bıraktın ya da az yazıyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanada selam. Kanka öyle oldu işte boşver, burada facebook'ta twitter'da yine forumdan görüştüğüm kişiler var.

      Sil
    2. Nate söyledi blog açtığını. twitter'da takipledim buralardan falan takip edicez artık. müslüman oldun mu son durum nedir :D

      Sil
    3. Kanka zamanla sen karar ver ne olduğuma. Müslümanlığı kalıp olarak görmüyorum. Müslimlik toplumun dini/yoludur. Düzeltici (her türlü negatifi pozitife çeviren) topluma müslüman toplum denir. Ne mutlu müslümanlardanım demek düzeltici yasaları olan toplum ferdinin diyebileceği şeydir. Bireyin dini islam'dır. Kişi bireysel olarak her türlü negatifi pozitif yapmaya debelenirse islamlaştırıcıdır işte. Böyle keskin içine girilen bir dergah değildir bunlar. Futbol takımı değil bu din, zaten en fazla mücadelesini vermeye çalıştığım şey bu.

      Sil
  36. Ben de gerçek sevginin veya aşkın sadece Tanrı'ya özgülenebileceğine inanırım. Çünkü Tanrı kusursuzdur, bizim asıl babamız gibi bir şey, her şeyimizi yaratıp bizi canlı yapan. Yani bizim asıl sahibimiz. Bir de 20 yaşında tanıştığın ve her gün sıçmak zorunda olan ama dışarıya makyajla çıkıp insanlara ''heey ben aslında sıçmıyorum bakın güzelim'' diyen Ceyda var ahaha. :D Bırakın abi aşk meşk felan.. bunlar gelip geçici şeyler. Medya tarafından insanları gerçeklikten uzak tutmak için uydurulmuş bir hurafe. Benim ''aşkım'' dediğim kız beni mahşerde kurtarmayacaksa o aşk hiç bir işe yaramaz, anlamsızdır. Ya Allah bile diyor; ''Öyle bir gün gelecek ki, anneler çocuklarını unutacak...'' alın size romantik bir gün ahaha. Hadi bu gün de aşık olun da göreyim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet zaten babanızı sevdiğiniz gibi hatta daha fazla sevin diyor. Kısaca gepetto usta işte :D

      Aslında olay basit nate sen ne diye aşığım diyenlere düşmanlık yapıyon amk. Tanımı yap geç. Başlığı da şimdi okudum biraz, harbi eşeğin amına suyu salmışsın.

      Aşkla ilgili denecek şey;

      Çocukken oyuncaklarınızın içini açıp nasıl yapıldığını anlamaya çalışıyordunuz ya hani, ha işte onun gibi söylenen kavramları da parçalayın, o zaman hem ''aşk'' dediğiniz şeyin gerçekte ne olduğunu daha iyi öğrenip tanıyacak, hem de gerçek aşkın ne olduğunu bileceksiniz. Bu günümüzde aşk sanılan şeyden çok daha büyük bir duygu patlaması getirecek bence çünkü gerçek olacak ve bilgiyle tanınacağından dolayı da kolay kolay bitmez. Asıl olay bu, herşeyi didik didik etmek, parçalamak ve özünü görmek, ilim sahipliği bunu gerektirir.

      Sen ise acayip keskin şekilde çekmişsin çizgileri, utanmasan erkek kadın komple gebersin diyeceksin. Hani güzel olan birşeyi gereksiz birşey durumuna getirmişsin. Yüklenen anlamlardan arındırdığın zaman bunun aslında en güzel şeylerden biri olduğu çıkacak yine ortaya yani senin mantık da sıkıntılı duruyor. Bu konudaki yaklaşımınla seni hayalimde hint büyücüleri gibi kurdum, böyle aç fakir dolanıp evrenin sırlarına hakim olmayı bekleyen tipler gibi yazmışın amk.

      Sil
    2. Mark başlığın tamamını oku. Ondan sonra hak vereceksin, bak sonlara doğru biraz daha açtım olayı. Veya direk sonlarda yazdığım mesajları okusan bile yeter. Başlığı biraz okumuşsun ön yargı yapma. :D Benim düşman olduğum bir şey yok ortada, ''aşk'' kavramının dozunu düşürün diyorum biraz, olay bu. Çünkü insanlar gerçekleri unutup kendilerini başka bir insana bağımlı yapıyorlar. Ve aniden ölüm geldiği zaman da afedersiniz ebesininkini tersten görüyor. :D Veya bir insana aşırı derecede bağlanıp sonra ayrılınca da ''kızlara güven olmaz (veya) erkekler pisliktir'' gibi salak salak çıkarım yapıyorlar, halbuki en başından beri gerçekleri kabul etse bunlar olmayacaktı ve delilsiz desteksiz tüm karşı cinsleri genelleyip iftira atmayacaktı. Ben insanları bu hurafelerden kurtarmaya çalışıyorum senin yaptığın şeye bak. :D

      Sil
    3. Nate bence senin bu konuda bi yaran var abi :D

      Sil
    4. Tamam bu son mesajın ok buna bende okeyim zaten. Anlatmak istediğim şeyde bu zaten. aşk diyerek yanılışa sürüklenmekten bahsettim bende.

      Sil
  37. Böyle olunca yücelttiklerini sanıyorlar ama aslında küçültüyorlar farkında değilller.

    YanıtlaSil
  38. Abi son eklemelerinden hiç bir şey anlamadım. :D Anlamadan da klibi izlemeyim dedim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulan nate nasıl anlamıyorsun çıldırcam artık amk. Bak abi şu yazıyı baştan sona ''algılayarak'' oku.

      Klipteki gidişat ve şarkıdaki sözlerin hepsi anlattığım mevzu ile alakalı. Bu kadının bu klipte oynamasının yegane nedeni ateist oluşudur kellemi bile koyarım ortaya. Sözleri iyi dinle amk.

      Daha önce yeteri kadar anlattım daha fazla açabileceğim bir kelimem yok amk, bitti türkçem bitti amk nate! ya anla ya da anlama yapacak hiçbir şeyim yok.


      Sil
  39. "Kâriah" ölüm anın da yaşanacak olan yeryüzünde tanığı olmayan şey ve bu yaşanırken "Dağlar da atılmış renkli yün gibi olur." beyin yani buna döner. Ama bu "Kâriah" ı belirleyen şey insanın yaşamı boyunca yaptıkları belirliyor. "Dağlar, kıyametin birinci aşamasında değişime uğrarlar ve kıyametin ikinci aşamasında “dağ” olarak bahisleri geçmez" yani beyin dediğimiz şey ölüm esnasında (Dağlar yürütülür) ve bildiğimiz beyin formundan çıkıp bilmediğimiz şeye dönüşüyor. Bunun da evresi "Sur" a üflenerek yani beynin bir bölümünün değişime uğramasıyla oluyor. "O günde ki; yer ve dağlar sarsılır ve dağlar eriyip akan bir kum yığınına dönüşür." Burada da Allah'ın nuru beyne tecelli ediyor olabilir ama bu tecelli Lotus Çiçeği evriminden daha şiddetli sanırım. Ve Allah'ın nurunun tecellisi ile alışık olduğumuz beyin formu tabiri caiz kum yığını oluyor. "Ve Biz, siz iyice düşünürsünüz/ öğüt alırsınız diye her şeyden iki eş oluşturduk." " Bu “الصّيحة sayha [korkunç gürültü, uğultu]” ile inançsızlar, en büyük felâketin kapılarına dayandığını anlayacaklar, Göklerin çatlaması, Güneş ve Ay’ın söndürülmesi, yıldızların bulandırılması, dağların yürütülmesi, denizlerin kaynatılması, kısaca her şeyin hercümerç olması sonucunda şoka girerek ne yaptıklarını bilmez hâlde serserice dolaşacaklardır. Evrendeki tüm varlıklar kontrolsüz bir şekilde birbirlerine çarpacaklar ve birbirlerinin felâketlerini oluşturacaklardır." Göklerin çatlaması beynin yok oluşu, Güneşin söndürülmesi düşüncenin yok oluşu,Ayın söndürülmesi kalbin durması, dağların yürütülmesi beynin ölüm anında geçirdiği evrim. "Semûd ve Âd, felaket kapısını şiddetli çalanı, şok edeni yalanladılar." Yani bu ve buna benzer kavimler ölüme bu gözle bakmıyordu inkar ediyordu sonun da helak oldular. "Ayetlerimize karşı zâlimlik etmelerinden dolayı kendilerini ziyana sokan kimselerdir." İşte böyleydiler günümüz de de bu böyle... Bunun sonucunda beyin sağlıklı çalışmayı durdurdu. Yani Allah'a kulluk etmedikçe, oruç tutmadıkça, zekat vermedikçe yani örnek olarak mal bağımlısı olan beyin bağımlılıklarından ötürü sağlıklı düşünemedi "Prefrontal Cortex" de ki ağ sistemi gelişemedi. "Yeme, içme, üreme, sahip olma, güvende olma duygularını tatmin etme üzerine kurulu bir yaşamı seçen insanların akıl özelliklerini yeteri kadar kullanamadıkları açıktır." Bu yüzden beyin "Sürüngen Beyin" kapasitesine indiğinden bağımlılıklar insan beynini dirençsiz hale getirdi beyin tüm hastalıkların sebebi oldu. İnsanlar ve kavimler böylelikle kendi felaketlerini hazırladılar. Buradan da görüyoruz ki; İnsan beyni programlanma yönünden tamamiyle Allah'a kulluk etmek için vardır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da ilginç bir bakış açısı.

      Yani aslında o kıyamet gününde dağlar felan normalde yürütülmüyor, insanın beyni eridiği için felan mı öyle görüyor? Hani bu ''ölenin kıyameti kopar'' esprisi ile alakalı mı?

      Sil
    2. Lan nate adam benim anlattıklarımı özet geçmiş bu da ilginç bir bakış açısı diyorsun. Anlattığım bütün mevzu bu olanların bir plan dahilinde olduğu, kelebek etkisi hesabı 20 defa bedenlenme diye bir muhabbet olmadığı, ruhun bilgi olduğu! Fiziki yasalar ve düzenin ancak Allah'ın istemesi ile var olduğu şimdi bu adsız arkadaş toparlamış yorum altında ama iş bu kadar basit değil. Bu bakış açısı eğilimli hale getirir burada kesip atamazsın bu nedenle debeleniyorum yazılarda. Kellemi koyarım ortaya ki bu adsız arkadaşımız tasavvufçudur. Ama o şekildeki olayı Kuran'dan çıkaramazsın güzel kardeşim.

      Lotus çiçeği olayı öyle birşey değil. Bak kardeşim bu evrenin şartları bu! Bu evrende sınav halindesin ve evrimle gelişen bir beyin yok!

      Beyin bilgi ile gelişir! Bilgi ise zaman zaman kaybolmuş zaman zaman tekrar bulunmuştur tarih boyunca. Bunun nedenini usta çırak ilişkisi içinde bilgiyi tutma ve helaklar olarak değerlendiriyorum.

      İnsan sıfırdan kalkıp eblli bir noktaya doğru yükseliş şeklinde gelmiyor. Sen adına ister lotus çiçeği de ister ne dersen de, mevzu beynin sağ lobunu değerlendirme bölgesi olarak kullanıp sağın yaranından olmak!

      Sol lob ve sağ lob ayrımını bir yazımda ufak bir alıntıyla yeterli bilgiyi vermiştim hoş zaten biliyorsundur. Ama tekrar ediyorum olayı egzajere ederek Kuran dışı yerlere çekmek büyük bir yanılgıya sürükler ve ben tasavvufda bu yanılgıyı gördüğüm için biraz sertim açıkçası bu konuda. Çünkü insanları dinamik olmkatan uyuşuk olmaya ynlendiriyor bu da hiçbir şeyin değişmemesine ve düzenin kafirler tarafından idaresine devam edilmeisne neden oluyor. Anlayacağın bir tür afyon.


      Sil
  40. Mark bana mı sinirlendin. :D Abi adamın dediği şu yer mantıklı olabilir, ''dağların yürütülmesi, her şeyin toz duman olması...'' gibi ifadeler var ya, onları insan öyle algılıyor olabilir. Hani şu ''ölenin kıyameti kopar'' hesabı. Mesela adam ölürken beyni bir tür değişim geçirdiği için her yeri saçma sapan bir şekilde algılayıp oradan da başka bir boyuta geçiyor olabilir mesela. Bunun dışında Allah'ın beyne tecelli etmesi felan yok yani. Allah herhangi bir yere tecelli etmez abi, o Musa hikayesinde anlatılan dağa tecelli etme olayı da mecazidir diye düşünüyorum. Allah'ı öyle bir yerlere indiremezsiniz yani. Nerede olduğu agnostiktir.

    Bunun dışında senin söylediğin beyin açıklaması da doğru bence. İnsan beyni bilgi ile gelişir. Doğru sorulara doğru cevaplar bulmak ile felan gelişir. Canlılar evrim felan geçiriyor olabilir orasını tam bilmiyorum ama bu beyin çok farklı bir olay. Canlıya bilinç, farkındalık, neden - sonuç ilişkisi kurma... gibi yetenekler veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne sinirlenmesi lan, farklı birşey anlatıyormuş gibi yorumlaman komik geldi güldüm hatta burda. Bende anlattım sana o dağ kavramını yazılarda, zaten ben ne anlatıyorum burada her kişinin kendi kıyameti olayı var bu kişinin fişinin çekilmesi, diğeri ise genel kıyamet yasaların sistemin çökmesi durumu. İşte bu andan sonra ahiret denen evren inşa ediliyor bu da beyinlerde oluyor.

      '''Mesela adam ölürken beyni bir tür değişim geçirdiği için her yeri saçma sapan bir şekilde algılayıp oradan da başka bir boyuta geçiyor olabilir mesela'''.


      İşte sıkıntı bu söylediğin cümle, tasavvufçular'da benzer şeyler iddia ediyorlar kariah ile ilgili fakat alakası ilgisi yok! sikkofield'ın bir yazısını hatırlıyorum birileri intihar etmişti bilmem ne yıldızı bizi evrimin üst basamağına taşıyacak diye. Lan yok öyle birşey bir plan var ve açık açık anlatılmış bir plan!

      Musa kıssasında anlatılan dağa tecelli etme olayı dağa gelme zaten olamaz Allah'ın bir cismimi var ki dağa gelecek. Oradaki ağacı ben ne diye anlattım yaıda bir bak bakalım? Beyincik dedim dimi! Dağ ise beyin olmakla beraber bir de sağ lob diyelim buna çünkü Allah'ı kavramak bütün bakmakla bu da sağ lob ile mümkün. Yani burada musa Allah'ı çıplak gözle görmek isteyince bayılıyor muhtemelen.

      Bir de bak musa kekemeydi, beyincik denge organıdır. Kekemeliğin ciddi bir türü var bence musa'da o hastalık vardı. İşte Kuran pasajları böyle anlatır ki hem mucizelerini versin ilim sahiplerine hem de olayları sergilesin açık seçik.





      Sil
  41. Adsız sende yanlış anlama bak kızdığım nokta tasavvufun şunlara boyun eğiyor oluşu. Öyle Allah'la kulu birlersen bu dünya'da da iyilikte kötülükte Allah'tandır dersin, herşeye bir kulp bulursun, olayın ucunu kaçırırsın (ki bu hataya bende düşüyordum zira çok aldatıcı şeytanlar var) işte birileri de kendilerine ustamdı, beyinlerin sahibiydi, ruhumun padişahıydı... diye çakma tanrılar olarak piyasada cirit atarlar.

    Ustam eyvah diyecek, rüzgar çok sert edecek (sur)
    iyilikten vazgeçecek, acı biberi diline kaşık ile sürecek..

    Hemşo şarkıdaki tanrıyı bulunuz?!

    http://www.youtube.com/watch?v=mRfYOWPDTos



    YanıtlaSil
  42. Valla sizi bilmiyorum da benim rütbemi bilmeye hiç niyetim yok. Hürgeneralim ben amk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ne içindi şimdi. :D

      Sil
    2. Adamlar sana rütbeni bil diyorlar kanka, ortalık tanrıdan geçilmiyor tabi hal böyle olunca. Düşünsene tanrı ve insan bir olmuş herkes tanrı amk sen tanrı o tanrı ben tanrı hepimiz tanrıyız amk. Yok öyle bir kitap, en azından Kuran böyle bir kitap değil, bunu öğrenmek zorunda bazı gotik hayalleri olan arkadaşlarımız. Yüksek dozda Dmt yüklemekle ancak hayal görülür, gerçeklerden kopulur, buaana hükmedemezsiniz, yok öyle bir hakikate ulaşma yöntemi, tekrar ediyorum dininizde aşırı gitmeyin! Kariah'ın ne olduğunu asla tam olarak bilemezsiniz, buradan da insana tanrıya ortaklık düşmez boşuna zorluyorsunuz. Toplu bilinç ve bu bilinci full idare eden gce sahip insanlar yok! Eğer Allah isterse var!

      Kanka onlar mesajı alırlar sen merak etme.

      Sil
  43. Sen bana de ki yazdığın yer de bu görüşlerin tasavvuf bende sana yazayım tasavvuf nerede burada diye benim yazdıklarımın senin yazdıklarından farkı yok.Allah ilmimizi arttırsın akıl fikir versin. Sadece Allah'a kulluk yapmaya çalışıyoruz tek meselemiz bu. Klavuzumuz mushaf değil Kuran Sen bana de ki yazdığın yer de bu görüşlerin tasavvuf bende sana yazayım tasavvuf nerede burada diye benim yazdıklarımın senin yazdıklarından farkı yok.Allah ilmimizi arttırsın akıl fikir versin. Sadece Allah'a kulluk yapmaya çalışıyoruz tek meselemiz bu. Klavuzumuz musaf değil Kuran Çok acıklayıcı yazmadım yazıda oradan çıkardın herhalde Tasavvufçu olduğumu benim sabit bir fikrim yok ben zana kapılmaktan korkuyorum ayrıca iyi kötü insan olmadığı gibi bu dünyada kötülük sebebi de. Allah değil kötülük bu sınav için var edilmiş bir şey o orada dururken bunu harekete geçirecek tek şey insan kararları iyilik de Allah tarafından yaratılmış ama Allah bize iyilik etmiyor diyemeyiz melekelerini devreye sokup bizleri klavuzlaması bile yeterli. Lotus Çiçeği demekle beynin sağ ve sol lobunun birleşmesinden bahsediyorum Allah'ın tamamlamak istediği nuru bu mudur diye soruyorum ki yazımda böyle olabilir mi? Böyle olsa böyle mi olur gibisinden yazdım. Kıyamet ise insanın kendi ölümü mü acaba ve bu anda ister evrim de buna ister şekil değiştirme de işte kavramlaştır bir şey de olacak olan şey o değil mi?

    YanıtlaSil
  44. Yani o lotus çiçeği olayından daha şiddetli bir şey olup bildiğimiz beyinden çok farklı bir hal alacağı ölümden sonra ki zaten Kuran da o bildiğiniz dağ kavramı başka bir şey olacak diyor işte. Allah şimdi ki sıfatı ile beynimize tecelli ederse Musa gibi bayılırız tam tecelli etse parçalara ayrılırız, şu an ki beyin kapasitemiz buna yetmiyor, yetmediği için de Allah izlerini doğaya serpiştirmiş aslında biz onun var olduğunu da biliyoruz bu bilgi bize verilmiş ince ceylan derilerinine beynimize yazılmış yani biz bunun farkındaysak zaten doğaya bakıp sisteme bakıp Allah'ı görüyorsak işte bu bilgi bize verilmiş demek açıkça ortada.

    YanıtlaSil
  45. Ölüm sonrası o beyin Allah'ı anlayabilecek bir şekilde tekrar yaratılacak işte o dağların paramparça olması buradan geliyor sanırım. İnsan tamamiyle Allah'a kulluk etmek için var. Eğer etmezse kendini bitiriyor. O ibadetler dua namaz,salat,oruç,zekat,şükür ile sevap kazanmıyorsun onlar sayesinde beynin paslanmıyor olmazsa bağımlılıklarının esiri oluyorsun ve sağlıklı düşünemeyen beynin gelişemiyor işte. Gelişmediği için bu zamana kadar topladığın bilgileri duygularınla harmanlayıp stres faktörünü oluşturuyorsun. Bu da senin fizyolojini bozuyor kronik hastalıklarımız da zanna kapılıp kendini hasta eden atalarımızdan emanet kurandan bahsedilen kavimler bu yüzden helak oldu bu yüzden insanları bekleyen felaket de bu tabi ben bunları çok sığ bir şekilde anlattım olay bu kadar sığ değil, şimdi bu adına illuminati de mason de ya da her ne bilmediğimiz şeyse bunlar yapmak istedikleri şey Allah'ın nurunun yeryüzünde tamamlama isteğini hızlandırmak ki şeytan olmasa insan yerinde sayan bir mahlukat olacaktı işte bunlar şeytanın insanı geliştiren tek yönüne iman etmişler. Allah'ı biliyorlar ama kulluk yapmıyorlar, ayetlere zulum ediyorlar her şeyi manipüle ki bilgi kirliliği bu yüzden ama olan iyi niyetli insanlara oluyor islam dini diye sömürülüyorlar yada hrıstiyanlık diye. Oysa Allah'ın dini ve kuranı bambaşka...

    YanıtlaSil
  46. Allah bizim bok ile beslenen egomuzun kavrayamayacağı kadar Merhamet sahibi son 10 sene içinde ki insan beynine itelenen tüm enformasyona bir bak nasıl çabuk ve hızlı değişiyor her şey siyaset, ekonomi, sanat ve savaşların fazlalaşması gibi şeyler işte medya ile insana itelenen insan karakterini oluşturan her şey ki onlar bunu biliyor insanların karakterine oynuyorlar yani amaç tek dünya devleti falan değil mk dünya şu an zaten tek dünya devleti oluşturan şey insanlara verdikleri bilgi insanlar da o bilgileri duygusal yanları ile değerlendirip stres faktörünü oluşturuyor işte... Resmin bütününe baktığında gizli örgütlerin de amacı bu. İnsanlar mehdiyi bekliyor ya hani mehdi zaten dünyada: : D Mehdi Kuran işte nasıl görmüyorlar göremiyorlar çünkü onların bildiği kuran mushaf Allah'n indirdiği Kuran bambaşka. Kurtarıcı bu dünyada!

    YanıtlaSil
  47. "Ve semayı da oluşturdu, onu yükseltti ve terazide/ölçüde/dengede taşkınlık etmeyesiniz diye teraziyi/ölçüyü/dengeyi koydu. Ölçüyü hakkaniyetle dikin/ayakta tutun, teraziye/ölçüye/dengeye zarar vermeyin." İşte taşkınlık eden zumre bu onlar Kuran'ı bizden daha iyi biliyor ve taşkınlık ediyor. Olayın üstüne üstüne gidiyorlar. Aklı olan her insan Cern e bakarak bunu anlar zaten...

    YanıtlaSil
  48. Sen sadece bir figürsun dostum söylediklerim de senin tasavvufçu olup olmamanın bir önemi yok ama tasavvufu benimsediğini nereden düşündüm, şu cümleden düşündüm;

    '' Burada da Allah'ın nuru beyne tecelli ediyor olabilir ama bu tecelli Lotus Çiçeği evriminden daha şiddetli sanırım ''

    Sen fazlaca her söylediğimi kendi üzerine alınmışsın dostum, sadece ilk mesajımda az bir yer alıyorsun, ondan sonrası tamamen tasavvufi uçuşlara, yani seninle kişisel bir alakası yok söylediklerimin. Adsızsın daha bi kere ben seni ne kadar tanıyabilirim bir mesajından :D Bu nedenle de devamlı sen üstüne alma diye arada belirttim ama sanırım iyi aktaramamışım. Dostum seninle bir ilgisi yok söylediklerimin hepsi o felsefenin kendisine. Bu da önemli değil aslında insanlar akıl yürütüyor herşeyi düşünebilirler benim asıl çıldırdığım tek bir noktası var, o da uyuşturuyor olması. Bu aklıma gelince ben kendimden geçiyorum sinirden. İşte ben bunun üzerinden başlayarak buldum tasavvuftaki olayları. Bu çok keskin bir ayrımı önüne seriyor ve oyun içinde oyun görüyorsun. Bütün dünyadaki sürüp giden pisliğin nedeni bu ''zaten böyle olmak zorunda olduğu için böyle oluyor'' kabullenmesi!

    Allah'ın iradesini elinden alıyor bu yaklaşım. Newton okusunlar yer çekimi ile Allah'ın iradesi arasında belki bir bağ kurarlar.




    YanıtlaSil
  49. Bu da benden size gelsin. : D http://www.youtube.com/watch?v=FulnIuws-x4

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atiye'ye selam ben aştım o tuzakları :D http://www.youtube.com/watch?v=DpMQHULyzVg

      Sil
  50. Entropi ok, Asla ''mükemmellik'' sağlanıp sürdürülebilir bri şekilde olamaz insan denen canlının olduğu yerde. Ben buna ok im zaten. Ama bunu iyilik de kötülük de Allah'tandır konumuna getirdiğimiz an çıkmaza düşeriz. O 2 ayeti paylaşayım, yorum sizin olsun.


    Nisa 78: Her nerede olursanız (olun), ölüm sizi bulur; yüksekçe yerlerde tahkim edilmiş şatolarda olsanız bile. Onlara bir iyilik dokunsa: 'Bu, Allah'tandır' derler; onlara bir kötülük dokunsa: 'Bu sendendir' derler. De ki: 'Tümü Allah'tandır.' Fakat ne oluyor ki bu topluluğa, hiç bir sözü anlamaya çalışmıyorlar?



    79. Sana iyilikten her ne gelirse Allah'tandır, kötülükten de sana ne gelirse o da kendindendir. Biz seni insanlara bir elçi olarak gönderdik; şahit olarak Allah yeter.

    78'nci ayetin sonundaki düşünün vurgusuna önce bir dikkat edecekler.

    Hepsi Allah'tandır demek; Sizi yaratan o'dur eğer yaratmasaydı ne iyilik ne kötülük olmazdı!

    79'ncu ayetteki iyilik Allah'tan kötülük sizden sözleri ise, olayı açıyor zaten. Buradan kafa götürüyorlar ve kötülüğü kabullenir hale geliyorlar.

    Allah Kuran boyunca insanları düşündürmeye çalışıyor, matematik mantık sorusu gibi. Buralarda kaybolursak birilerinin ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz.

    Örneğin sakat insan doğuyorsa bu hemen Allah'a havale ediliyor. Yoo Allah herşeyi en güzel bir biçimde yarattık demiyor mu abi kitapta? Demekki insanın hayvani yiyişi, tekasür hastalığına yakalanışı dünyadaki dengenin içine sıçmış ve bu da sakat insanların doğmasına sistemin bozulmasına vesile olmuş. İş bu kadar basit. Kişisel bazda değil, bütün olarak bakacaksınız. Kişisel hakkınızı zaten Allah koruduğunu söylüyor, merak etme diyor, bu dünya hayatı az bir nasiplenmedir diyor, daha ne desin anlayamıyorum.

    Abi insanların evde oturup ot yiyerek veya dağlara çıkıp garip ritüellerle evrenin sırlarına hakim olmalarını beklemeleri islam'dan çok uzak davranışlardır, dengeyi sağlayamamaktır, dinamikliği öldürür, uyuşukluğu doğurur, meydanı kafirlere bırakır. Ben bu nedenle deliriyorum tasavvuf olayında.

    YanıtlaSil
  51. Yok neden üstüme alınayım ben seni anlıyorum kardeşim sadece hakkımda zanna kapılma diye dedim. Üstüme alınsam neden dua edeyim Allah bize akıl fikir versin diye? : D Senin bahsettiğin tasavvufçu kitleyi ve ne yapmaya çalıştıklarının farkındayım. Sonuçta bunları konuşuyorsak Allah'ın melekeleri sayesinde yani Allah iyiliği tecelli ediyor. Dua da bura da tasavvufi bir yaklaşım olmaktan çıkıyor. Ama işte kuşluk vakti kalkıp yola çıkmadan sen o yolun yolcusu olamıyorsun sarp kayalıklardan gitmezsen de o yolu boşuna gidiyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu söylediğin bizim milletin ayna ile tanışması gereken nokta. Yahudilere sallıyorlar ya hani, bir araştırsınlar bakalım neler yapıyor adamlar. Sabahın köründe kalkıp çalışan insanlar bunlar, elbette onlar hükmedecekler. Peki ya bizimkiler? Sabah kalkar yarım göz açık namaz kılar tam bir ahır sığırı gibi cennete arsa parseller. Olay dua dan çok daha fazlası, tefekkür (düşünce zinciri oluşturma) ve salat! Bu üzerinde çalışılan x konuda tefekkürdür! Bizim insanlarımızın ''ibadet'' kavramını gözden geçirmeleri gerek.

      Tasavvufçu kitle birşey yapmaya çalışmıyor aslında, onlarda hakikati arıyorlar ama stratejileri berbat. Ve kandırılıyorlar.

      Sil
    2. Onlar Allah'a yaranmak için namaz kılıyorlar. Bir bütün parçanın dahilinde kandırılan hem iyi niyetli hem de şark kurnazı kılıklı insanlar işte. :D O ise o kadar tarifsiz bir yer de ki sarp kayalıklardan geçsen bile ulaşamazsın. Bu da onun Rahmetinin ıspatıdır. Ömrünü heba etsen gene de ulaşamazsın bura da mesele bizim hiç bir işe yaramaz oluşumuz değil sen ona ulaşamadıkça onun ne denli güzel olduğudur. Eğer ulaşabilse böyle olmazdı. O ne güzeldir. Ne büyük Merhamet Sahibidir. O bizi zandan korusun.

      Sil
  52. Özleme'de selam olsun. : D http://www.youtube.com/watch?v=3vvt8hAhNuM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam bu şarkı paslaşma işini Kuran ile kapatalım.

      http://www.youtube.com/watch?v=MrOKI4kxN0M

      Sil
  53. Her şeyi bir daha gözden geçirdim de lotus çiçeğinde yanlış anlaşılmışım ve olayı yanlış anlamışım ama yanılmıyorsam sende geçen ki yazılarında Allah'ın dünya üzerinde ki nurunun tamamlama isteğinin sağ ve sol lob birleşimi olduğu yönündeydi lotus çiçeği sağ ve sol lobun birleşimini şu senin bahsettğin yıldız üzerinden intahar edip evrime gideceklerini sandıkları tarikat gibi çocukken bir haber duymuştum hala hatırlarım bayat puding ve balık yiyip topluca intahar eden bir tarikat vardı spiritüalist idiler sanırım bu bahsettiğin adamlar da bunlar şimdi tasavvufi, spiritüalist insan beynindeki iblis düşünme yetisinin başka tanrılar yaratması işte tam bu noktada bunlar iblis e tapınıyorlar kimisi bilerek kimisi bilmeyerek. O zaman Allah bizi iblisin ürettiği bu tanrılardan korusun. Bu yapay tanrıları bizim beynin ürünü. O zaman bu gizli örgütler de büyük bir yanılgı içerisindeler. Ama şimdi Allah'ın Dünya da tamamlamadığı ve tamamlayacağı nuru ne? Acaba dünyanın yok oluşumu? Acaba iblis in tek işe yarar tarafı insanı ileriye taşımak olması kafirler için bir tuzak mı? O zaman ortaya çıkan tablo insanın hiç ileri gitmediği bilimi teori olarak yaptığıdır. O zaman beyin hücreleri gelişmez sadece beyin ağ yapısı gelişir gerçeği ile yüzleşelim sonra şu soruyu soralım insanın beyni gelişmemiştir. Bir başlangıç ve sonu yoktur diyebilir miyiz? İnsana Allah melekeri ve elçileri vasıtasıyla verdiği bilinç sayesinde Allah'ı tanıdık yani o bunu bize sunmasaydı gene mahrumduk bu bilince göre yaşamamıza kulluk denilirken. Ve Allah sosyal çevre yani toplu bilincinde böyle oluşmasını isterken. Gizli örgütler diye nitelendirilen dünyanın gidişatına yön veren zumre bizim kişiliğimizi başka şekilde programlıyor. İşte beklenen felaket de burada.her ne kadar bilgili de olsalar Mısırda pramitlerde bilim yaparak tek tanrıya da ulaşsalar iblis kendi tanrılarını yaratmış bunlara işte insanlığı ileri taşıyan iblisin tuzağı! Ama işin içinden çıkılmaz nokta bunu biliyorlar ve bildiklerini bize sanat ile film, müzik ile gösteriyorlar mk. Dahada ileriye giderek cern de de yaptılar bunu. Bu sapıklık değil de nedir? İşte asıl bu Allah'ın varlığını birliğini göz göre göre inkar etmektir bu nasıl bir günah biçimidir mk?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır ben o tarz bir evrim olduğunu düşünmüyorum. Yazılarda hem olayı anlatıp hem kendi düşünceme geçtiğim için belki yanlış anlıyorsunuz. Benim söylemek istediğim şu, insan bu evren içinde, bu yasalar dahilinde bir sınava tabi. Bunda muvaffakiyet bulması ise bütün bakması ile mümkün. Çiçek mi açar yoksa bahçe mi olur ben bilmem, sağ ve sol lob arasında bilgi alışverişi vardır ve insan bu bütünlüğü görerek gerçeği kavrayabilir. Sol lob ağır basarsa ateist olursun, sadece sağ lobla kalırsan hayalperest olursun. Dengeyi sağlarsan da öne geçenlerden olursun.

      VAKIA

      8İşte sağın ashâbı, sağın ashâbı nedir?

      9Ve solun ashâbı, solun ashâbı nedir?

      10Öne geçenler de, öne geçenlerdir.

      11İşte öne geçenler, yaklaştırılanlardır.

      12İşte öne geçenler, Naim cennetlerindedirler.

      Ama burada ince bir olay var. Sağın yaranı! Neden sağ daha önemli çünkü bütün bakmak sağ lob ile mümkün, beynin bu bölgesi aktif oluyor, fakat ölçü var işte. Tasavvuf veya spiritüalizm bence ölçüyü kaçırmak.

      Sil
  54. "Ama burada ince bir olay var. Sağın yaranı! Neden sağ daha önemli çünkü bütün bakmak sağ lob ile mümkün, beynin bu bölgesi aktif oluyor, fakat ölçü var işte. Tasavvuf veya spiritüalizm bence ölçüyü kaçırmak." Ben de buna katılıyorum. Afedersin yanlış anlşılma için. Bu görüşü görenler sanırım öne geçenler oluyor yani dünyada ki cennetteler şu an. Kariah da ki gibi bel ki de daha da ileri gittiğini sanan dmt'nin kurbanı oluyor. Oysa her şey açık bir plan dahilinde vuku bulacak. Allah bunu belirtmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaklaştırılanlar denmesi beklediklerine yakın bir son bulacakları gibi bir anlama çıkıyor bence. Ama bu işin içinde eylem de var tabi, sadece bilmek yetmez, bilip de zanna uyarak bir tür planlara dalarsa o da ona bildirilecektir. Mesela biz konuşuyoruz ediyoruz hayatımızda uygulamadıktan sonra bir manası olacağını sanmıyorum, bile bile cehennemi satın almış oluruz. Bu arada önemli değil kanka kafamın içi panayır yeri gibi, nereden konuya gireyim nasıl bağlayayım, hangi şekilde net yansıtırım bu zor iş. Bu arada ''naim'' bolluk demek, ''naim cennetlerindedirler'' en başta dünyadaki durumlarını anlatıyor. Ama ahiretteki durumu da anlatıyor aynı zamanda, pasajın devamı o şekilde net.

      En basitinden bir solucan, şunun sistemine bak. Hayvanı 38 ayrı parçaya bölerdim çocukken :D İşte bilgisizlik cehennemdir, insan bilirse solucandaki sistemi, ona da hayran olur.

      http://www.haberler.com/yemek-arayan-solucanin-korkunc-goruntusu-5968612-haberi/

      (Tekasür 5,6) Kesinlikle sizin düşündüğünüz gibi değil! Eğer ki kesin bilgi ile bilirseniz çılgınca yanan ateşi kesinlikle görürsünüz. 7 Bir süre sonra, onu, gözle görürcesine, gerçek olarak kesinlikle göreceksiniz.

      Cehennemin yakıtının taşlar olması odun olması, insanların kendilerinin taşıması hep kendi zanni kazanımlarımız veya kazanım saydıklarımız. Bu yüzden zaten insanların çoğu cehennemlik.

      Sil
    2. Tekasür çoğaltma yarışı ve gösteriş yapmak cennetin manasının üstü yapraklarla gizlenmiş toprak oluşu beni hep düşündürür şimdi hacım senin dediğin cahim cenneti bu dünyada ki cennet çoklukla oynamak ve gösteriş yapmak insan beynine ters mk hal böyle olunca insan hayatı dünya hayatı cehenneme dönüşüyor. İnsanların borçlanıp bunalıma girmesi, ekonomik krizler, kıtlıki açlıktan ölenler doğanın insan sanayisi ve yerleşimi uğruna hep bozgun edilmesi, atom bombası, haarp, cern gibi şeyler. inanın bir felaket görmüş olsaydınız ve bunun en yakınlarınızla görmüş olsaydınız oranın bir cehennem olgunu anlardınız.Amerikayı düşününelim tekasür bir devlet sömürüsü bol içinde ki insanların gösterişi bol ekonomide birinci güç dediğimiz adamlar artık parayı iktisatlaştırmış durumda yani bir şey üretmeden parayı parayla çeviriyorlar abd battı diyorlar ya abd de çoktan battı mk amerikan rüyası bitti yani şimdi yeni jenerasyon çin in elinde bu te musanın olayında ki israil i köleleştiren firavunun soyundan gelen aileler şu an da dünya da bunu yapıyor. Kimse bana kölelik yok demesin adı daha modern sen sadece tepende ki adamı zengin edersin oda canını sömürür. Hele bi de çoğaltma gösteriş düşkünüysen bu dünya da yandın çoktan dikiş tutturamazsın işte bura da Tekasür ile Tevekkül arasın da ince bir çizgi var sonrasında Tevekkül ile kadercilik arasında ince çizgi var yani bu dünya da Allah'ın emrettiği gibi Rızkını arayacaksın çalışacaksın sonucu yapacağını yapıp sonucu Allah'a bağlamayacaksın takdiri Allah'a bırakacaksın ama bura da ki rızık arama işi bu sistem içerisinde olmamalı diye düşünüyorum kolaya kaçarsak zalimlerden oluruz sistem içinde zora kaçarsak elalemin kölesi oluruz başka bir şey yapmak lazım yaratıcı fikirler bekliyorum varsa...

      "Ey benim zindan arkadaşlarım! Ayrı ayrı birçok rabbler mi daha hayırlı, yoksa her şeye hâkim ve galip olan bir tek Allah mı"

      Biz putları çok uzakta arıyoruz matruşka bebekler gibi şeyler sanıyoruz hani. Olmayan Rab'leri arıyoruz gene uzaklar da oysa ki yakında lidyalı bir gurup gavatın icadi...

      Çok ironik olup işi sistem karşıtı ama bir boktan haberi olmayan tüketici denyolara gibi değil senin bu dünyada rızkını kazanıp en yakınınada ki muhtaçları da rızıklandırıp sonra hayatına bakman eğer kölesi olursak cahim cenneti bizimdir.

      Sil
    3. Bu hayatına bakma işin de Allah'a kulluk da yoksa gene uğraşlar boşa işte sana onun için mütevazi insanların hayatlarını örnek gösterebilirim. Allah'a kulluk yoksa mütevazilikten de 0 ı görebilir... Bu bizim süper sandığımız beynin aslına bir amipden farkı yok mk. : D Bunu bu hale getiren de ego zaten. Aynı bilgisayarda ki yıldız topolojisi gibi tüm sistem bir yere bağlı işte. Bilinci veren de Allah. O sistemin çalışması için gerekli elektirik, cihazların yapımı içinde ki yazılım ve bir plan dahilinde işleyişi de gene onun.

      Sil
    4. ''Tesbih etmek'' Noksanlıklardan uzak tutmak, arındırmak.

      Bu yeterli aslında mevzuyu anlamaya.


      Sil
    5. Bir de adsız şu gösteriş olayında sana katılmadığım bir boyutu var işin. Eğer düzeltici bir amaç için ise gösteriş de yapılabilir. ''Kendinizi olduğunuzdan güçlü gösterin'' der Kuran. Bu aslında detaylardan çok sonuçla ilgilendiğinin bir başka göstergesidir ama insanlara fayda sağlamak için düzelticiliğe fayda sağlamak için bir mümin duruma göre şekil almayı da bilecek.

      Bir de adsız şu adını bahşet artık bilader adsız nedir, osman de murtaza de ama birşey de artık kanka.

      Sil
    6. Evet doğru örnek Hz. Süleyman işin o tarafı var bir de ben onları kastetmedim ama. Osman de bana. : D

      Sil
  55. @Adsız;

    Abi Cern'de ne yapıldı ki günah olsun? Burayı anlamadım ben.

    YanıtlaSil
  56. Abi adamlar çoklukla oynadı işte sayelerinde dünya diye bir şey kalmayacaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha şu karadelik olayları felan. Tabi aşırıya gittiler ve çok büyük bir risk aldılar orası kesin. Ama hazır yapmışlarken keşke gezegeni yok etselerdi be. :D

      Sil
  57. O işler öyle olmuyor işte, adamın götünden kan alırlar. : D

    http://www.youtube.com/watch?v=WuykGlCbN9c

    YanıtlaSil
  58. Ağrısı yok sızısı yok, karadelik işte yutuyor. :D Daha başka tehlikeli şeyler de yapıldıysa bilemem tabi.

    YanıtlaSil
  59. Daha tehlikelisi senin geyiğin. : D

    YanıtlaSil
  60. Bu arada olaylara bu denli farklı perspektiften bakabilmen sübhanallah

    YanıtlaSil
  61. Bakıyorum ama bir şeye anlam veremiyorum haram olarak biliyorum ben öpüşmenin dışardan görülmesini lütfen kaldır şu müziği

    YanıtlaSil
  62. Borgata Hotel Casino & Spa Map & Floor Plans - Mapyro
    Get directions, reviews and information for Borgata Hotel Casino 천안 출장마사지 & Spa in Atlantic 군포 출장마사지 City, NJ. Borgata Hotel 인천광역 출장안마 Casino & Spa 천안 출장샵 in Atlantic 군산 출장마사지 City,

    YanıtlaSil